У Крагујевцу су у два наврата, од 22.- 24. маја и 29. – 31. маја, одржан Турнир региона КСС за годишта 2001. и 2002.

На турниру је учествовало седам екипа региона Србије, две селекције града Београда, као и гости из Републике Српске. Будући асови приредили су прави фестивал кошарке, одигравши 40-так утакмица, приказавши сав свој таленат, на којима је остварен главни циљ, а то је да се кроз такмичарску форму дефинишу способности и потенцијали играча, како би клубови и наравно сам Савез, добили смернице за даљи рад.

Турнири су кроз јаку конкуренцију, имали посебан значај у подстицању и мотивисању играча и тренера на један квалитетнији и бољи рад и показали су видан напредак од прве до последње утакмице.
Турниру региона присуствовала је и делегација Републике Српске са којом су договорене даље акције у циљу још веће сарадње.

Турнире су организовали КСС и Регионални Кошаркашки Савез Централне Србије, а својим присуством увеличали потпредседник Игор Ракочевић, директор млађих селекција Владимир Кузмановић и Александар Смиљанић. Испред РКСЦС догађају је присуствовао и члан УО Душан Ђурић.

Кошаркашки савез Србије се захваљује свим учесницима и клубовима на реализацији Турнира региона као и домаћину, хотелу „Шумарице“, на изваредним условима.