Данас је у „Кући кошарке“ обављен жреб за финалне турнире пионира, пионирки и јуниорки на нивоу Србије. Домаћин најбољим пионирима ће бити Чачак (13-17. април 2016), пиониркама Ниш (14-17. април 2016), а јуниоркама Пирот (19-22. мај 2016). Организатори завршних турнира добили су од КСС пригодне поклоне.

Групе су жребали наши талентовани дечаци и девојчице Алекса Обајдин (Земун) и Лука Миљуш (Бањица Мега), односно Марија Филиповић (Радивој Кораћ) и Марта Јовановић (Партизан 1953).

Представнике клубова поздравио је нови потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић:

– Хвала представницима клубова, деци која су дошла да увеличају овај чин извлачења, Бошку Аџићу, Аци Рашинцу и сарадницима… Желим свим учесницима завршних турнира да спортским витештвом и фер-плеј понашањем покажу зашто је кошарка посебан спорт и још више је приближимо деци… – рекао је Пројовић.

Жребом је руководио комесар млађих категорија на нивоу Србије Александар Рашинац. Пионири ће се такмичити у четири групе са по три тима, играће свако са сваким у групи, а онда следи четвртфинале, полуфинале и финале. Код пионирки и јуниорки, такмичење се одвија у две групе са по четири тима и игра свако са сваким унутар групе, а затим првопласирани играју за прво место и трофеј (А1-Б1), а другопласирани за треће место (А2-Б2).

ПИОНИРИ (Чачак, 13-17. април 2016)

А ГРУПА: Црвена звезда Телеком, Спортс ворлд, Бањица Мега.

Б ГРУПА: Борац, Шумадија, Плеј-оф.

Ц ГРУПА: Спартак, Партизан НИС, НС Старс.

Д ГРУПА: Земун, Нибак, Слога.

ПИОНИРКЕ (Ниш, 14-17. април 2016)

А ГРУПА: Партизан 1953, Тител, Пазар, Војводина.

Б ГРУПА: Челарево, Радивој Кораћ, Раднички, Студент.

ЈУНИОРКЕ (Пирот, 19-22. мај 2016)

А ГРУПА: Новосадска ЖКА, Радивој Кораћ, Милешевац, Гимназијалац.

Б ГРУПА: Црвена звезда, Војводина, Раднички, Партизан 1953.