У Кући кошарке одржан је жреб за финални турнир Купа Милан Цига Васојевић који ће се од 8. до 11. марта одржати у Смедереву. У присуству комесара финалног турнира Слободана Јелића, жребом је руководио технчки кординатор Бошко Аџић коме су у извлачењу куглица помагале младе репрезентативке Србије Наташа Ковачевић (ЖКК Вождовац), Тамара Радочај (ЖКК Партизан Галеника), Невена Јовановић (ЖКК Радивој Кораћ) и Саша Чађо (ЖКК Хемофарм Штада).

Жребом је одлучено да се у четвртфиналним дуелима 8. марта састану: Радивој Кораћ – Јагодина 2001 (17:00) и Вождовац – Врбас Медела (19:30), а дан касније Хемофарм Штада – Војводина НИС (17:00) и Партизан Галеника – Црвена звезда (19:30). Победници првог, односно другог дана финалног турнира Купа Милан Цига Васојевић састаће се у суботу у полуфиналу, док је финална утакмица заказана за 11. март од 17:00 часова (ТВ, РТС).

– Очекујемо заиста добар турнир и промоцију женске кошарке. Свим екипа желим пуно успеха, а нека победи најбољи. Верујем да ће Смедерево бити добар организатор и домаћин турнира. Смедервци су за кратко време направили велики бум у мушкој кошарци, а нешто слично треба очекивати и са девојкама, иако тренутно у том клубу раде само са млађим категоријама. Треба подсетити да ћемо 20. јуна у квалификацијама за шампионат Европе против селекције Швајцарске играти управо у Смедереву. Биће ово својеврсна генерална проба и анимација публике – истакла је Ана Јоковић, потредседник КСС, задужена за женску кошарку.

Дејан Томашевић, потредседник КСС, задужен за такмичење очекује да финални турнир Купа Милан Цига Васојевић протекне у најбољем реду и на високом нивоу баш као и Куп Радивоја Кораћа пре три недеље у Нишу.

– Имали смо одличан мушки турнир у Нишу. Учинили смо све да исто буде и у Смедереву. Женска кошарка у Србији напредује сваког дана и очекујем да финални турнир Купа Милан Цига Васојевић буде само још један крупан корак у том смеру. Свим екипама желим да дођу у најјачим саставима и да остваре своје амбиције.

Ана Јоковић и Дејан Томашевић искористили су прилику да честитају успех ЖКК Партизан Галеника који је тријумфовао на финалном турниру Регионалне лиге у Зеници.