У Кући кошарке одржан је жреб за 11. финални турнир Купа Радивоја Кораћа који ће се од 7. до 10. фебруара одржати у Крагујевцу други пут после 2007. године. Технички кординатор жреба био је Предраг Бојић комесар финалног турнира , док је извлачењем такмичарских бројева екипа руководио Бошко Аџић, коме су помагали млади кошаркаши, рођени 1999. и 2000. године, синови наших познатих бивших играча, Марко Пецарски, Никола Мишковић и Урош Трифуновић.

Жребом је одлучено да се 7. фебруара у четвртфиналу састану Мега Визура – Вршац (18:30) и Партизан мтс – Слобода (21:00), а 8. фебруара Раднички Крагујевац – Металац (18:30) и Црвена звезда Телеком – Војводина Србијагас (21:00). Победници првог, односно другог дана финалног турнира Купа Радивоја Кораћа, састаће се 9. фебруара у полуфиналу, док је финална утакмица заказана дан касније у 21:00 х.

– Свим екипама које су се пласирале на финални туирнир желим да честитам и пожелим им срећу у борби за трофеј Радивоја Кораћа. Велику захвалност дугујемо и граду Крагујевцу који се прихватио организације и надамо се да ће све протећи на врхунском ниову, без најмањег инцидента – истакао је Дејан Томашевић, потпредседник КСС, задужен за такмичење.

У име организатора, представницима клубова и медија, обратио се Јован Павловић Бојаџић, помоћник градоначелника Крагујевца, задужен за спорт.

– Крагујевац ће после 2007. године поново бити орханизатор финалног турнира Купа Радивоја Кораћа. Од тада је кренула експанзија кошарке у нашем граду. Учинићемо све да будемо добри домаћини, да све екипе имају максималне услове да постигну жељене резултате и да публика ужива у кошаркашком спектаклу.

Од ове године победник националног Купа добиће реплику оригиналног трофеја Купа Радивоја Кораћа који се од 1972. до 2002. додељивао победнику међународног такмичења. Тиме је реализована идеја Кошаркашког савеза Србије коју су поџали челници Фиба Европа да „Жућкова левица“ настави свој живот кроз српски Куп.

Трофеј победника Купа Радивоја Кораћа брани Партизан мтс који је иначе рекордер са пет (узастопних) тријумфа. ФМП Железник је славио три, а Црвена звезда два пута.