У Кући кошарке одржан је жреб за јубиларни 10. финални турнир Купа Радивоја Кораћа који ће се од 16. до 19. фебруара одржати у Нишу. Технички кординатор жреба био је Бошко Аџић, коме су помагали јуниорски репрезентативци Александар Цветковић, Ненад Миљеновић, Никола Милутинов и Страхиња Стојачић.

Жребом је одлучено да се 16. фебруара састану Партизан мтс – Мега Визура (18:00) и Раднички Крагујевац – Војводина Србијагас (20:30), а 17. фебруара Црвена звезда Београд – БКК Раднички (18:00) и Хемофарм Штада – Раднички ФМП (20:30). Победници првог, односно другог дана финалног турнира Купа Радивоја Кораћа, састаће се 18. фебруара у полуфиналу, док је финална утакмица заказана дан касније у 20:30 часова.

Имаћемо прилику да видимо занимљиве утакмице, први пут ове сезоне дуеле наших најбољих екипа из АБА и Агрожив Кошаркашке лиге Србије. Желим свим екипама пуно успеха и нека наравно победи најбољи. Што се тиче организације, очекујем да све протекне на високом нивоу и да се сви који дођу у дворану „Чаир“ осећају пријатно и уживају у спектаклу – истакао је Дејан Томашевић, потпредседник КСС, задужен за такмичење.

Зоран Живковић, председник Организационог одбора финалног турнира Купа Радивоја Кораћа у Нишу честитао је свим екипа које ће се борити за трофеј:

– Ово је шести пут да се финални турнир Купа Радивоја Кораћа одржава у Нишу. Потрудићемо се да као и увек будемо добри домаћини. За разлику од претходних година, хала „Чаир“ је реновирана и пружиће још боље услове свим екипама, новинарима и навијачима.

Трофеј победника Купа Радивоја Кораћа брани Партизан мтс који је иначе рекордер са четири тријумфа. ФМП Железник је славио три, а Црвена звезда два пута.