У београдском хотелу „Метропол“ одржан је жреб за финални турнир Купа Радивоја Кораћа који ће се до 19. до 22. фебруара одржати у Нишу. Жребом којим је руководио технички координатор турнира Бошко Аџић, а коме су помагали глумци из филма „Бићемо прваци света“, Сергеј Трифуновић и Александар Радојичић, одлучено је да су у четвртфиналним дуелима састану Партизан НИС – Војводина Србијагас (19. фебруар, 18.30), Металац Фармаком – Вршац (19. фебруар, 21:00), Мега Лекс – ФМП (20. фебруар, 18:30) и Црвена звезда Телеком – Константин (20. фебруар, 21:00). Полуфинални дуели заказани су за 21. фебруар (18:30 и 21:00), док је дан касније на програму финални меч и борба за трофеј Зуцке левице.

– Жреб за финални турнир Купа Радивоја Кораћа је свечаност и увод у одмор кошарке који нас очекују у Нишу. Желимо да четири дана у дворани „Чаир“ протекну у доброј атмосфери, да кошарка буде у првом плану, да се прича о лепим потезима и играчима, а да најбољи на крају победи. Ипак, свесни тензија и евенуталних проблема кад играју наши најбољи клубови, учинићемо све да финални турнир протекне у фер атмосфери и да се избегне било какав инцидент. Због тога ћемо одржати састанак са организаторима, представницима клубова, делиоци правде и делегатима како би са наше стране учинили све да играчи на паркету не осете притисак и покажу ко је најбољи – истакао је Драган Ђилас, председник Кошаркашког савеза Србије.

У име организатора присутнима се обратио и Урош Парлић, председник Региона источне Србије уједно и први човек КК Констатнтин из Ниша.

– Бити ​​домаћин финалног турнира Купа Радивоја Кораћа је велика част. Учинићемо све, да се све екипе осећају пријатно у Нишу и уживају у фер и спортској атмосфери. Ово је такође велика обавеза за све нас и зато се надам да ћемо добити подршку региона.