У новобеоградском хотелу „Фалкенштајнер“, у свечаној атмосфери уприличеној због потписивања уговора о продужетку сарадње између Кошаркашког савеза Србије и Роде, одржан је жреб за нову сезону у Рода Јуниорској лиги Србије.

Жребу су присуствовали бројни гости, новинари, представници клубова учесника и капитени екипа, као и јуниорски репрезентативци Србије који су летос освојили златну медаљу на Европском првенству.

Присутне је поздравио потпредседник за такмичења КСС Душан Пројовић, који је истакао задовољство због дугогодишње успешње сарадње са Родом.

– Они који су формирали ову лигу пре мене направили су добре темеље, а сада сви заједно покушавамо да подигнемо такмичење на виши ниво сваке сезоне. Посебно желим да поздравим младе репрезентативце који су са нама и који су прошли кроз Рода Јуниорску лигу, а летос донели злато Србији са Европског првенства на челу са тренером Александром Бућаном, који је данас такође овде… Верујем да ће нам они, али и млађи момци који долазе и играће ову лигу, донети нове медаље са највећих такмичења.

Жребом је руководио комесар такмичења Бојан Поповић, а асистирао му је кошаркаш Црвене звезде мтс и златни јуниор Зоран Пауновић-

Свих 12 екипа учесница Рода Јуниорске лиге Србије добиле су од Роде гарнитуре дресова за нову сезону, које им је уручио Младен Докић из маркетинга Роде.

У првом колу Рода Јуниорске лиге Србије 13. октобра 2018. састају се:

Раднички Крагујевац – Мега Бемакс

Слога – Црвена звезда мтс

Партизан НИС – Младост Чачак

Борац Чачак – Младост Ветерник Одеон баскет

Беко – Константин

Динамик ВИП Пеј – Актавис Академија