У среду 31. јануара 2018, у свечаној сали београдског „Хотела М“ обављен је жреб за Триглав осигурање Куп Радивоја Кораћа, који ће се одржати од 15. до 18. фебруара 2018. у Нишу.

Парове су извлачили капитени АБА лигаша учесника завршног турнира Купа Бранко Лазић (Црвена звезда мтс), Новица Величковић (Партизан НИС), Никола Ребић (Мега Бемакс) и Филип Човић (ФМП).

У четвртфиналу ће се састати Црвена звезда мтс – Борац, ФМП – Металац, Мега Бемакс – Динамик, односно Партизан НИС – Златибор. Све утакмице преносиће телевизија „Арена Спорт“.

Победник дуела Црвена звезда мтс – Борац ће у полуфиналу ићи на победника меча ФМП – Металац, док ће бољи из меча Мега Бемакс – Динамик укрстити копља са бољим из окршаја Партизан НИС – Златибор.

Насловни спонзор Куп такмичења је „Триглав осигурање“, а као и прошле године паралелно са сениорским биће одржан пионирски Беобаскет Мини куп Србије за играче рођене 2003. године и млађе, чији ће промотер бити Никола Мишковић, МВП летошњег јуниорског Европског првенства на коме је Србија освојила злато.

Присутне представнике клубова, тренере и кошаркаше, као и представнике медија и бројне госте, поздравио је председник КСС Предраг Даниловић.

– Сви знате колико је Куп Радивоја Кораћа значајно такмичење за српску кошарку, за клубове и Савез… Верујем да је пред нама још један сјајан финални турнир у Нишу, на коме ће сви они који воле кошарку истински да уживају. Паралелно са куп такмичењем сениора, поново ћемо организовати Мини куп за пионире, на коме ћете на делу моћи да видите будућност српске кошарке. Посебно желим да се захвалим организатору граду Нишу и градоначелнику Дарку Булатовићу на дугогодишњој подршци. И ове године имамо насловног спонзора финалног турнира Купа, а то је „Триглав осигурање“, наш дугогодишњи спонзор, партнер и пријатељ. Позивам љубитеље кошарке да напуне „Чаир“ и да фер и коректно навијају, а екипама желим да остваре добре резултате  – рекао је Даниловић.

Ниш је град рекордер по броју домаћинстава финалном турниру националног Купа, а испред организатора финалног турнира говорио је председник Регионалног кошаркашког савеза Источне Србије Урош Парлић.

– Заиста се радујемо што ћемо 14. пут бити домаћини најлепшег што наша кошарка има… Надам се да ће ове године турнир бити бољи од прошлогодишњег када је у питању фер и спортско навијање. Поздрављам клубове учеснике, добро дошли у Ниш! – рекао је Парлић.

Пошто је „Триглав осигурање“ постао насловни спонзор Купа Радивоја Кораћа, сарадња између ове компаније и КСС у сегменту генералног спонзорства мушке сениорске репрезентације, насловних спонзорстава мушке и женске Кадедетске лиге Србије и подршке Првенству Србије у баскету 3х3 тако се надоградила и употпунила. Присутнима се обратио и председник Извршног одбора „Триглав осигурања Београд“ Драган Марковић.

– Задовољство ми је што ће компанија „Триглав осигурање“ од данас бити и насловни спонзор националног кошаркашког купа. Овим практично затварамо круг сарадње са нашим Кошаркашким савезом и употпуњујемо досадашњу сарадњу. Искрено, управо смо у Нишу пре три године и отворили поглавље сарадње са кошаркашким институцијама, када смо први пут осигурали овај догађај. Као друштвено одговорна компанија која кроз спорт жели да укаже на исправан, квалитетан и здрав начин живота, имамо велику срећу што нам је партнер управо Кошаркашки савез Србије са којим делимо ове вредности. Надамо се да се ове године неће поновити немио догађај када је дошло до повреде залуталом бакљом баченом у публику. Верујемо да ће на Триглав осигурање Купу Радивоја Кораћа победити кошарка и најбољи тим – рекао је Драган Марковић, председник Извршног одбора „Триглав осигурања Београд“.

РАСПОРЕД ТРИГЛАВ ОСИГУРАЊЕ КУПА РАДИВОЈА КОРАЋА

ЧЕТВРТФИНАЛЕ

ЧЕТВРТАК, 15. 02. 2018.

17.00: ФМП – Металац.

19.30: Црвена звезда мтс – Борац.

ПЕТАК 16. 02. 2018.

17.00: Мега Бемакс – Динамик.

19.30: Партизан НИС – Златибор.

Полуфинални мечеви играће се у суботу 17. 02. 2018. од 17.00 и 21.00 час.

Финале је на програму у недељу 18. 02. 2018. од 21.00 сат.

 

 МИНИ КУП БЕОБАСКЕТ 2017

А ГРУПА: Црвена звезда мтс, ФМП, Борац, репрезентација региона Источне Србије.

Б ГРУПА: Партизан НИС, Мега Бемакс, Динамик, Златибор.

РАСПОРЕД

ПЕТАК 16.02.2018.

А ГРУПА – ОШ „Душан Радовић“

14.00: Црвена звезда мтс – Борац.

16.00: ФМП – репрезентација региона Источне Србије.

Б ГРУПА – ОШ „Мирослав Антић“

14.00: Партизан НИС – Златибор.

16.00: Мега Бемакс – Динамик.

СУБОТА 18.02.2017.

А ГРУПА – ОШ „Душан Радовић“

12.30: За треће место у А групи – поражени из мечева у А групи.

14.30: За прво место у А групи – победници мечева у А групи.

Б ГРУПА – ОШ „Мирослав Антић“

11.30: За треће место у Б групи – поражени из мечева у Б групи.

13.30: За прво место у Б групи – победници мечева у Б групи.

НЕДЕЉА 19.02.2017.

ОШ „Душан Радовић“

08.45: Утакмица за пето место А3 – Б3.

10.45: Утакмица за треће место А2 – Б2.

ОШ „Мирослав Антић“

10.30: Утакмица за седмо место А4 – Б4.

Дворана „Чаир“

13.00: Финале.