Данас је у „Кући кошарке“ одржана 4. редовна седница Скупштине Кошаркашког савеза Србије.

После усвајања дневног реда и записника са треће седнице Скупштине КСС, поднесен је извештај о активностима КСС између седница Скупштине.

Председник КСС Предраг Даниловић обратио се делегатима Скупштине и истакао:

– Година која је почела је за нас јако значајна пошто славимо велики јубилеј – 100 година кошарке у Србији и 75 година од оснивања Кошаркашког савеза. Обележићемо је низом манифестација и планирамо да цела 2023. буде у знаку кошарке. Припремамо бројне акције и догађаје, са којима смо већ почели и кроз које желимо да прикажемо нашу богату историју. Круна ове златне године биће Свечана академија која ће бити одржана 12. децембра, на дан оснивања Кошаркашког савеза Југославије пре 75 година, у МТС дворани у Београду.

Желим да се захвалим председнику Републике Александру Вучићу који много помаже КСС, Влади Републике Србије, Министарству спорта, Олимпијском комитету и свим нашим пословним партнерима на подршци у реализацији редовних и међународних програма Кошаркашког савеза Србије. Верујем да ћемо и у будућности оправдати њихово поверење – рекао је председник Даниловић.

Скупштина КСС је уместо Ненада Крстића, који се повукао са функције, за потпредседника за мушку кошарку именовала Миленка Тепића.

Усвојени су Годишњи извештај Надзорног одбора КСС за 2022. годину, Годишњи завршни рачун КСС за 2022. годину, Финансијски и ревизорски извештај КСС за 2022. и Финансијски план КСС за 2023. годину.