Данас је у Нишу одржана четврта редовна Скупштина Кошаркашког савеза Србије.

На Дневном реду су били избор радних тела Скупштине, усвајање Дневног реда, усвајање Записника са треће седнице Скупштине КСС, Извештај о активностима КСС између две седнице Скупштине, усвајање Годишњег финансијског плана КСС за 2016. годину, избор потпредседника за такмичења КСС, именовање лица овлашћеног за заступање КСС, као и тачка „разно“.

Скупштина је изабрала Душана Пројовића за потпредседника за такмичења Кошаркашког савеза Србије.

На Скупштини је, између осталог, било речи и о односима између Евролиге и ФИБА и квалификационом турниру за Олимпијске игре.

После Скупштине, одржана је и седница Управног одбора на којој је Дејан Томашевић званично постављен на функцију генералног секретара КСС.

Такође, УО КСС је усвојио закључак да се упути допис КЛС и АБА лиги из разлога што би велики проблем могла да представља организација завршнице домаћег првенства због неодговарајућег календара такмичења до краја сезоне, пошто Црвена звезда има изгледне шансе да се пласира у четвртфинале Евролиге, док ће тај клуб заједно са Мега Лексом учествовати и у плеј-офу АБА лиге. Како је истакао председник КСС Драган Ђилас, постоји могућност и да се завршница регионалног такмичења помери на крај сезоне, или док дефинитивно не буде познато да ли ће и колико клубова из тог такмичења играти у Европи наредне сезоне.