У Кући кошарке одржана је II седница Скупштине Кошаркашког савеза Србије. Председник Скупштине Драган Гачић могао је да констатује да је седници присуствовало 17 од 32 делегата који су усвојили измене и допуне Правилника о такмичењу као и Регистрационог правилника за следећу сезону.

Председник КСС, Драган Ђилас, поднео је делегатима Скупштине извештај о активностима између две седнице.

У претходна два ипо месеца урађено је све како би наше млађе селекције имале све што је потребно за успешне припреме. Универзитетска селекција је на турниру у Кини, а јуниори за који дан стартују на Светском првенству. Сениорке су стигле до четвртфинала на Европском првенству, а победом против Турске обезбедиле би учешће на континенталним квалификацијама за Олимпијске игре. У недељу се у Будимпешти одржава Борд ФИБА на коме ћемо сазнати да ли смо добили домаћинство за Еуробаскет 2017 за кошаркашице. Једини конкурент нам је Чешка Република. Такође, желимо домаћинство континенталих шампионата у млађим категоријама у конкуренцији до 16, 18 или 20 година – најавио је Драган Ђилас.

Председник Кошаркашког савеза Србије осврнуо се и на дешавања везана за АБА лигу:

На добром смо путу да дођемо до споразума са којим ће сви бити задовољни. Пре свега морам да истакнем јединство четири наша клуба и Савеза. На нашу иницијативу прошле недеље одржан је састанак у Загребу, а поново ћемо се у четвртак окупити у Београду кад очекујемо да постигнемо дефинитиван споразум. Договор који ће омогућити нашим клубовима да играју Регионалну лигу из које ће имати проходност у елитна европска такмичења, а на који никакве примедбе неће имати ни ФИБА ни Евролига – закључио је Драган Ђилас.