У четвртак је у Нишу одржана конференција за медије поводом почетка Триглав осигурање Купа Радивој Кораћ.

Уводну реч имао је Урош Парлић, председник РКСИС и представник Организационог одбора Триглав осигурање Купа Радивој Кораћ.

-Пети пут заредом у Нишу се одржава ово најзначајније такмичење. И ове године ћемо имати и Беобаскет мини куп у коме учествује и екипа нашег региона. У име организатора са наше стране смо урадили све на време, хала је опремљена, све је по плану… Појединачне улазнице сваког дана од 12.00 сати продају се на билетарници „Чаира“, осим за финале, за које више нема карата, као ни комплета. Апелујемо да навијање буде фер и коректно, све урађено да и ове године, као прошле, Куп протекне у миру и да заиста уживамо у кошарци.

На конференцији је говорио и Комесар за безбедност Вељко Богуновић.

-Наш заједнички циљ је да ова манифестација прође у најбољем реду. РКСИС и КСС су одржали низ састанака, организационих и оперативних, као и састанке са клубововима и скренули смо им пажњу на фер и спорт понашање. Апелујемо на навијаче да све прође у најбољем реду. Пратимо ситуацију са продајом карата, очекујемо пуну дворану и да све прође у најбољем реду, а ми смо, као организатори, заједно са државним органима све предузели да тако и буде. Очекујемо лепу спортску манифестацију која ће да протекне без инцидената. Позивам и медије да дају допринос томе, да апелују да навијање буде фер и коректно.

Присутнима се обратио и Душан Пројовић, потпредседник КСС за такмичења.

-Хвала медијима јер су учинили много да ова манифестација буде овако често у Нишу, пошто су увек на прави начин пратили Куп. Заједно са Нишлијама они су најзаслужнији што је жеља учесника, спонзора и навијача била да Куп опет буде у Нишу. Као Нишлија, јако сам поносан што смо поново у прилици да покажемо да наш град има све капацитете и најбољу публику, односно да све буде на високом нивоу. Колико је све то лепо показује и препуна „Фан зона“ у пешачкој зони у центру. Влада огромно интересовање, тако да би „Чаир“ и да је већег капацит био препун. Баш због тога морамо да будемо свесни да су ово утакмице са такмичарским, често и навијачким набојем, па апелујем на све да фер и спортски навијају. Финале увек носи високи ризик, карата за ту утакмицу више нема, тако да нико неће моћи да уђе у дворану без улазнице – објаснио је Пројовић.

Урош Парлић је овом прилико истакао да су предузете највеће безбедносне мере и активности да се и ове год Куп одржи у потпуно регуларним условима и најавио долазак наших бивших асова, селектора Александра Ђорђевића и бројних играча који су прославили српску кошарку.