У Кући кошарке данас је одржана пета седница Скупштине Кошаркашког савеза Србије. На састанку је било присутно 16 од 31 делегата који су пружили максималну подршку извештају о активностима између две седнице, Надзорног одбора, завршног рачуна, финансијског плана, али и изменама и допунама Правилника о такмичењу и Регистрационог правилника.

– Иако смо 2012. годину завршили финансијски позитивно, вратили претходне дугове, због дубоке економске кризе, додатни приход је мањи, па у регионалне центре нисмо могли да пошаљемо планирану количину средстава. Замолио бих наше најбоље клубове да још једном размисле о предлогу ригорознијег санкционисања у случају вербалних прозивки пошто се ружна дешавања са фудбалских стадиона полако селе у кошаркашке дворане. Морамо и даље да размишљамо да ли смо сазрели за нову рунду дијалога са Јадранском лигом у циљу бољег позиционирања домаћег такмичења. Мада, захваљујући регионалном такмичењу имаћемо у Евролиги од следеће сезоне два учесника – истакао је председник КСС, Драган Ђилас.

Председник КСС осврнуо се и на предстојеће лето у коме ће све наше репрезентативне селекције имати велика искушења:

– Желео бих да се максимално посветимо момцима који ће се ставити на располагање националном тиму, а не онима који не схватају да је играње за Србију ствар националне части. Зато нас је све обрадовао позив Милоша Теодосића који је разговарао са потпредседником Бодирогом и селектором Ивковићем и том приликом изразио огромну жељу да помогне репрезентацији, која као и прошлог лета кубури са повредама. Неки кандидати су чак најавили неопходност хируршких захвата. Зато неће бити лако да се у Словенији избори виза за Светско првенство 2014, што је циљ и наших најбољих кошаркашица на Европском шампионату у Француској – истакао је Драган Ђилас.