Филм о ЗуцкуДанас је у Каунасу премијерно изведен филм, аутора Гордана Матића о легенди наше кошарке Радивоју Кораћу под називом „Жућко – више од игре“. О Радивоју Кораћу говоре некадашњи саиграчи, тренери, пријатељи и противници: Бора Станковић, Јосип Ђерђа, Слободан Гордић, Немања Ђурић, Драгутин Чермак, Ранко и Зага Жеравица, Владимир Цветковић, Педро Фернандиз, Ђузепе Стефанели и многи други.

Филм прати живот Радивоја Кораћа од раног детињства, првих сусрета са кошаркашком лоптом, говори о несвакидашњем таленту, првим трофејима са ОКК Београдом, наступима за репрезентацију Југославије, медаљама на Европском првенству 1961. и пласману у финале Олимпијских игара 1968. године у Мексику, па све до трагичне погибије у саобраћајној несрећи 1969. године у близини Сарајева.

Савременици легендарног Жућка описују га као: „Првог доминантног играча у Европи“, „Машину за давање кошева“, „Креативца, генијалца, који је увек проналазио најбоља решења за директне ривале“, „Играча кога је било немогуће чувати у игри један на један“

Радивоја Кораћа ван терена глуми Владимир Алексић, а мање улоге у овом филму остварили су Воја Брајовић и Катарина Радивојевић, Тихомир Станић и Тамара Крцуновић. Занимљиво је да су наратори у филму о Жућку, Александар Ђорђевић и Миленко Тепић.

Премијера филма о Радивоју Корацу Конференција за стампу о филму о Радивоју Корацу

Премијери филма „Жућко – више од игре“ у Каунасу присуствовали су председник Фиба Европа, Олафур Рафнсон, председник Кошаркашког савеза Србије, Драган Ђилас, потпредседници Дејан Бодирога и Вук Митровић, генерални секретар Андрија Клеут и селектор репрезентације Србије Душан Ивковић, наши људи у ФИБА, Зоран Радовић и Предраг Богосављев, као и Горан Радоњић, директор међународних односа у француској федерацији.

Филм о ненадмашном стрелцу снимљен је под покровитељством Кошаркашког савеза Србије, града Београд, ФИБА и МОК, а проглашен је пројектом од националног значаја. Продуцент Марко Паљић најавио је да ће филм о Жућку на редовном бископском репертоару бити већ почетком октобра и топло га препоручио свима. Чак и онима које кошарка претерано не занима…

Драган Дјилас на премијери филма о Зуцку Дјилас и Клеут на премијери филма о Зуцку