У Кући кошарке одржана је прва редовна седница Скупштине Кошаркашког савеза Србије. На седници је било присутно 26 од 32 делегата Скупштине којој су присуствовали председник Драган Ђилас и почасни председник КСС Бора Станковић, као и сва четири ресорна потпредседника: Дејан Томашевић, Игор Ракочевић, Ана Јоковић и Андрија Клеут.

Председник Скупштине Драган Гачић констатовао је да су делегати све одлуке донели једногласно, тако што су усвојили записник са Изборне седнице Скупштине КСС одржане у Нишу, годишњи извештај Надзорног одбора за 2014, годишњи финансијски извештај за прошлу, као и финансијски план за ову годину.

О активностима између све седнице Скупштине, говорио је предеседник КСС Драган Ђилас.

Није прошло пуно времена између две седнице, тако да није било превише активности. Треба извдојити организацију финаног турнира Милана Циге Васојевића у Зрењанину, која је била на врхунском ниову и на чему треба честитати Кошаркашком савезу Војводине.

Имали смо неколико седница Управног одбора, на којима смо донели техничке одлуке везане за развој и популаризацију баскета „3 на 3“ који ће највероватније постати олимпијски спорт. За развој овог спорта биће задужен Дејан Димитријевић.

Добили смо подршку Владе Србије да се кандидујемо за организацију Европског првенства за сениорке 2017. године. Пошто је одустала Шведска, једини противканидат биће нам Чешка.

Имали смо пуно разговара и са Кошаркашком лигом Србије, а у среду нас у Женеви очекује састанак са челницима ФИБА. Видећемо да ли ће бити изнети неки предлози или ће састанак бити само информативан – истако је председник КСС, Драган Ђилас.