У „Градској кући“ у Нишу одржана је прва седница Организационог одбора Европског првенства за јуниоре, чији ће домаћин од 22. до 30. јула 2023. године. Седници су присуствовали генерални секретар КСС Златко Болић, директор овог Европског првенства Дејан Дамњановић, менаџер КСС за међународне односе Магдалена Кокић, као и градоначелница Ниша Драгана Сотировски и њени сарадници.

Градоначелница Сотировски је поручила да ће Ниш бити спреман да угости младе кошаркаше из 16 европских земаља.

– У току је реконструкција сале Основне школе „Мирослав Антић-Мика“ у којој ће се, поред хале „Чаир“ играти утакмице, и ми ћемо као Град учинити све како би такмичење протекло на најбољи могући начин – рекла је градоначелница.

Генерални секретар КСС Златко Болић истакао је да организација Европског првенства за јуниоре подразумева неке специфичности за које се треба припремити на време, али да се Ниш доказао као добар домаћин јер је већ успешно организовао националне купове у кошарци за мушкарце и жене, Куп Радивоја Кораћа и Куп Милана Циге Васојевића и да не сумња да ће тако бити и овог пута.

Директор првенства Дејан Дамњановић говорио је о значају овог такмичења и подвукао да је за Међународну кошаркашку федерацију ово такмичење на високом другом месту, одмах после Европског првенства за мушкарце, као и да ће ФИБА јуниорско ЕП у Нишу пратити са посебном пажњом.

Видео можете видети овде