Данас је у дворишту београдске ОШ „Краљ Петар Први“, на месту где се одиграла прва кошаркашка утакмица у Србији, симболично на стогодишњицу кошарке, одржана свечана промоција Рода Јуниорске лиге Србије, Триглав Кадетске лиге Србије и Триглав Женске кадетске лиге Србије за сезону 2023/2024 коју је организовао Кошаркашки савез Србије уз подршку спонзора Триглава и Роде. Промоцији су поред челника КСС и представника спонзора, присуствовали тренери и играчи клубова све три лиге.

Дресове су младим кошаркашицама и кошаркашима делили директорка службе за маркетинг и комуникације Триглав осигурања Ивана Вулић Живковић и маркетинг менаџер Роде Младен Докић, као и кошаркашица Црвене звезде Невена Наумчев и капитен Мега МИС Урош Плавшић, који су у прошлости са успехом играли ове лиге.

У овим такмичењима сваки регион наше земље има свог представника и даје шансу младим кошаркашима и кошаркашицама да се такмиче са својим вршњацима из свих крајева Србије. Такмичења су расла из године у годину, а лествица у организицији лига се подиже сваке године.

У фантастичном кошаркашком амбијенту, пред младим кошаркашима, кошаркашицама и њиховим тренерима, присутнима се прво обратио потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић.

– Овде је пре сто година одиграна прва кошаркашка утакмица и мислим да је велика част и привилегија што се налазимо овде, али и једна велика обавеза. Честитам вам на успесима репрезентација овог лета, клубовима који су јако  и напорно радили и стварали играче за репрезентацију… Посебну захвалност дугујемо нашим пријатељима компанијама Рода и Триглав, јер ова такмичења без њих и КСС никада не би била у оваквом формату и квалитету. Наравно, у оквиру ове промоције поделићемо клубовима, као и претходних година, дресове које су обезбедили спонзори и КСС. И ове године ће клубовима бити обезбеђена партиципација путних трошкова, трошкови службених лица, као и лопте које сте већ добили. На крају, желим вам да остварите спортске успехе, а завршићу нечим што је рекао ваш другар репрезентативац Никола Јовић: „Није ми важно какав ћу играч бити после овог Светског првенства, важно ми је што ћу бити бољи човек“. Молим вас да то увек имате на уму, ви од нас правите боље људе и молим вас да тренирате, учите школу и будете још бољи – поручио је Пројовић.

Следећа је за говорницу изашла директорка службе за маркетинг и комуникације Триглав осигурања Ивана Вулић Живковић

– У име Триглав осигурања и своје име изражавам велико задовољство што сам овде… Триглав осигурање већ скоро десет година поносни је партнер Кошаркашког савеза Србије и учествује у бројним акцијама. Овог лета смо имали велику радост да будемо сведоци планетарног успеха наших сениора. Вама младима, учесницима ових лига, желим много среће ове сезоне, пуно фер плеја, доста забаве, да имате утисак да сте нешто научили н напредовали, и да нам неки од вас у наредним годинама поново приреде успехе на великим такмичењима…

Испред Роде, говорио је маркетинг менаџер Младен Докић.

– Рода је поносни спонзор КСС од 2015. године, као и насловни спонзор Јуниорске лиге Србије. Веома смо поносни што све ове године учествујемо у развоју српске кошарке и младих кошаркаша. Желим да честитам свим клубовима пласман у Рода Јуниорску лигу Србије, желим им да остваре зацртане циљеве, вама играчима добро зрадвље, да избегнете повреде и на најбољи начин репрезентујете клубове из градове из којих долазите. Видимо се у мају на финалном турниру!

Комплетну ФОТО ГАЛЕРИЈУ погледајте на

https://disk.yandex.com/d/FQfN1PZYa6ATuw

ТРИГЛАВ ЖЕНСКА КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ

Црвена звезда мтс – Београд

СПД Раднички д.о.о. – Крагујевац

Арт Баскет – Београд

Слога – Пожега

Кораћ Академија 011 – Београд

Рас – Београд

Војводина 021 – Нови Сад

Темнић – Варварин

Краљево – Краљево

Срем – Сремска Митровица

  1. коло – 28.10.2023: Слога – Срем, Рас – Арт Баскет, Кораћ Академија 011 – Краљево, СПД Раднички д.о.о. – Црвена звезда мтс, Војводина 021 – Темнић.

ТРИГЛАВ КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ

Слобода – Ужице

Мега МИС – Београд

Динамик Вип Пеј – Београд

Џокер – Сомбор

Војводина мтс – Нови Сад

Младост – Чачак

Земун – Београд

Слога – Краљево

Партизан – Београд

Борац Моцарт – Чачак

Ниш – Ниш

Црвена звезда мтс – Београд

  1. коло – 28.10.2023: Слобода – Црвена звезда, Мега МИС – Ниш, Динамик Вип Пеј – Борац Моцарт, Џокер – Партизан, Војводина мтс – Слога, Младост – Земун.

РОДА ЈУНИОРСКА ЛИГА СРБИЈЕ

Земун Борац – Београд

Слога – Краљево

Константин – Ниш

Борац Моцарт – Чачак

БКК Раднички – Београд

Црвена звезда – Београд

Слобода – Ужице

Мега МИС – Београд

Динамик Вип Пеј – Београд

Џокер – Сомбор

Војводина мтс – Нови Сад

Ужице – Ужице

  1. коло – 28.10.2023: Земун Борац – Ужице, Слога – Војводина мтс, Константин – Џокер, Борац Моцарт – Динамик Вип Пеј, БКК Раднички – Мега МИС, Црвена звезда – Слобода.