У Кући кошарке одржана је трећа редовна седница Скупштине Кошаркашког савеза Србије. Председник Скупштине КСС, Драган Гачић, констатовао је, да је седници присуствовало 24 од 32 делегата, који су усвојили, записник са претходне седнице, извештај о активностима између две скупштине, а највише полемисали о амандманима, о изменама и допунама Регистарационог правилника који је на крају седнице једногласно усвојен.

Председник КСС, Драган Ђилас, поднео је извештај о активностима између два заседања, које су обележила учешћа наших сениорских репрезентација на првенствима Европе, као и наступи млађих селекција на континеталним шампионатима.

У току прошле седнице Скупштине, играло се Европско првенство за сениорке, на коме су наше девојке освојиле златну медаљу и пласирале се на Олимпијске игре што је огроман успех. Сениори су заузели четврто место, а остаје жал што нас није било у великом финалу, борби за злато и што је пропуштена прилика да се квалификујемо за Игре у Рију. Кандидоваћемо се за један од квалификационих турнира. То је наша коначна одлука. Како сазнајемо, поред нас, кандидатуре ће поднети, Русија, Турска, Италија, Грчка и Немачка. Неке од од ових федерација најпре треба да добију вајлд кард да би њихова кандидатура била валидна. Одлучили смо се за овај корак захваљујући великој подршци Владе Србије. Да бисте били домаћин турнира потребно је да се уплати два милиона евра. Познато је да је приликом одређивања домаћинства од стране ФИБА често важнији финансијски него спортски критеријуми. Видићемо како ће бити овога пута. Што се тиче млађих категорија, наша млада репрезентација је шампион Европе. Остале мушке селекције су у елиминационој фази губиле у мечевима на једну лопту. Иако се пласирала у четвртфинале једино се за кадетску селекцију може рећи да је подбацила. Млађе женске селекције су постигле очекиване резултате и сачувале статус у елитном рангу европске кошарке. У сваком случају биће промена у мушким селекција, као и промена у систему рада са млађим женским репрезентацијама – закључио је Драган Ђилас, председник Кошаркашког савеза Србије