У Кући кошарке одржана је трећа седница Скупштине Кошаркашког савеза Србије. Седници је присуствовало 24 од 31. делегата који су све одлуке везане за усклађивање нормативних аката КСС са Законом о спорту Републике Србије донели једногласно. Усвојен је Статут Кошаркашког савеза Србије, Пословник о раду Скупштине, Регистрациони и Дисциплински правилник, као и Правилник о такмичењу.

Осим доношења нових докумената било је речи и о раду Савеза између две седнице Скупштине КСС. Председник Кошаркашког савеза Србије, Драган Ђилас прокоментарисао је извештај који су поднели потпредседници Дејан Бодирога, Дејан Томашевић, Ана Јоковић и Вук Митровић. Финансијска ситуација је све боља, а до краја септембра би требало да буду враћена сва дуговања. Тада би од помоћи спонзора и донатора почело у улагање у регионалне центре широм Србије. Кошаркашки савез Србије од следеће године планира и да финансијски премира клубове из домаће лиге који на терену у сваком тренутку буду имали играча млађег од 19 године. Закључено је да највећи проблем у развоју младих играча прелазак из јуниорске у сениорску конкуренцију, због чега је изгубљен велики број будућих репрезентативаца. КСС планира да у овај пројекат уложи неколико стотина хиљада евра.

Председник КСС похвалио је организације турнира Купа Радивоја Кораћа у Нишу и Милана Циге Васојевића у Смедереву. Приоритети Кошаркашког савеза Србије током летњих месеци биће квалификације мушке и женске сениорске репрезентација за шампионате Европе, као и учешћа млађих селекција на првенствима Старог континента.

На ИИИ седници Скупштине КСС усвојена су следећа документа:

– Статут КСС (текст Статута можете погледати овде >> )

– Пословник о раду Скупштине КСС (текст Пословника можете погледати овде >> )

– Рагистрациони правилник КСС (текст Правилника можете погледати овде >> )

– Дисциплински правилник (текст Правилника можете погледати овде >> )

– Правилник о такмичењу (текст Правилника можете погледати овде >> )