У петак 5. јула у дворани „Визура спорт“ у Земуну одржана је завршна манифестација програма ФИБА Европе, КСС и Покрета за женску кошарку  „Her World Her Rules“.

У сјајној атмосфери, догађају су присуствовале играчице које учествују на Еуробаскету, као председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић, селектор наших најбољих кошаркашица Марина Маљковић и челни људи ФИБА Европе. Они су се дружили са преко стотину девојчица из Покрета за женску кошарку обучених у дресове репрезентација учесница Европског првенства 2019.

Публику и учеснике поздравио је председник КСС Предраг Даниловић, а најмлађим кошаркашицама је рекао:

– Веома ми је драго што сам овде са вама и што вас видим у оволиком броју, тако прелепе и преслатке… Оно што је најбитније у овом пројекту који води моја пријатељица, пре свега, Марина Маљковић, јесте да се дружите, стекнете нове пријатеље од којих ће вам многи остати до краја живота. Још једном вам желим да вам буде лепо и да се лепо забавите, а то је најбитнија ствар.

Извршни директор ФИБА Камил Новак уручио је Даниловићу плакету захвалности за подршку овом пројекту, да би затим говорио о великом значају ове акције за развој женске кошарке, коме је ФИБА веома посвећена.

Велики аплауз добила је селекторка наше репрезентације Марина Маковић, оснивач Покрета за женску кошарку.

– Драги гости из целе Европе, кошаркашице и драга децо, част ми је што сам овде са вама. Надам се да се наши гости у Београду осећају као код куће и да ће напустити Србију са позитивним импресијама. Најлепши утисак свих нас ће бити ова деца, мале кошаркашице које воле ову магичну игру, ово је будућност нашег спорта – рекла је између осталог Маљковићева.

Бројним угледним гостима и девојчицама, на опште одушевљење, обратила се и наша репрезентативка Соња Петровић.