Кошаркашки посленици у Кладову угостили су Ану Јоковић, потпредседницу КСС и Марину Маљковић, селекторку женске сениорске репрезентације. Повод за дружење у хали „Језеро“ био је Дан женске кошарке. У организацији Регионалног кошаркашког савеза Источне и Јужне Србије под руководством тренера Саше Игића, Милутина Сандуловића, Ненада Рајачића и Драгослава Минића под будним надзором координатора Драгана Ратковића одржан је контролни тренинг за девојчице родене 1998., 1999., 2000. и 2001. године. Била је то прилика да се гошће увере колико су талентоване младе кошаркашице из овог дела Србије.

На конференцији за новинаре која се претворила у округли сто размењена су искуства са намером да се унапреди рад у клубовима.

-Струка мора да помогне афирмацији женске кошарке у овом делу Србије. Тренери немају право да беже од одговорности за пропуштено у раду. Од њих се захтева максимално ангашовање ради светлије будућности женске кошарке у нашој земљи. Клубови су база и темељ успеха и зато је неопходан стручан рад уз подршку родитеља и спортских радника– нагласила је Марина Маљковић, селекторка женске сениорске репрезентације Србије.

Дан женске кошарке у Кладову само су једна од бројних активности коју спроводи Кошаркашки савез Србије у циљу унапређења и афирмације женске кошарке у Србији. Наредни сусрет биће у Нишу.

-Желимо да разговарамо са људима с намером да видимо на који начин можемо да помогнемо. Ухватили смо се у коштац са мукотрпним послом, али одустајања нема. Имамо пуну подршку кошаркашке организације и то мора донети жељени резултат– оптимиста је Ана Јоковић, потпредседница КСС, задужена за женску кошарку.

Дан за кошарку у граду на Дунаву завршен је ревијалном утакмицом јуниорки Борског Округа и београдског Партизана. “Црно-беле” су биле успешније и тријумфовале са 98:42.