У Новом Саду јуче су одржани Дани женске кошарке, као и тунир за најмлађе у склопу пројекта „Ја сам кошаркашица“. Турнир су отвориле Ана Јоковић, потпредседник Кошаркашког савеза Србије, задужена за женску кошарку и Марина Маљковић, селекторка женске сениорске репрезентације Србије. Нови Сад је одлуком Комисије за женску кошарку предвиђен да буде један од центара женске кошарке у Србији. Одлична промоција женске кошарке, употпуњена је састанком Ане Јоковић и Марине Маљковић са представницима клубова и тренерима, конференцијом за новинаре и мини-концертом промотерске групе „Фрајле“.

На теренима „Штранда“ такмичиле су се најмлађе кошаркашице. У конкуренцији мини-баскета, девојчица рођених 2000. године тријумфовала је екипа Тополчанке из Бачке Тополе, док су код девојчица рођених 1997. године најбоље биле кошаркашице Руме које су у финалу биле боље од вршњакиња из Врбаса- 28:24.

Све играчице које су учествовале на турниру, награђене од стране Кошаркашког савеза Србије мајицама, а победничке екипе у обе конкуренције добиле су на поклон и кошаркашке лопте.