У недељу 7. маја одржани су Тренерски дани „Боривоје Ценић“ у дворани „Мастер“ у Земуну. Предавачи су били врхунски, а у Удружењу кошаркашких тренера Србије истичу велико задовољство:
„У име УКТС, хвала свим тренерима који су 7. маја учинили да значајно подигнемо овај семинар на један виши ниво и оборимо све рекорде посећености Тренерских дана. Захвални смо изврсним предавачима, селекторима А и јуниорске репрезентације Светиславу Пешићу и Ненаду Стефановићу као и професору др. Владимиру Копривици.
Наиме 1.200 тренера се одазвало позиву и сасвим смо сигурни да би наш легендарни чика Бора, по коме се овај семинар и зове, био поносан. Ово истичемо, јер знамо колико је био фанатично одан стручном усавршавању тренера који раде са млађим категоријама. Човек који је сам учествовао у формирању многих наших врхунских тренера – светског калибра. Ова чињеница нас уверава да смо, а томе увек тежимо, направили огроман корак напред и да ћемо наставити да улажемо напоре да нашим тренерима омогућимо најбољи вид стручног усавршавања не само у региону већ и шире.
Поред свих оних који су се непосредно ангажовали да подигнемо ниво свести, у многоме нам је помогло, поред осталих, и Министарство спорта, стављајући образовање и стручно усавршавање тренера у законске оквире.“