Сениорска репрезентација Србије приводи крају базични део припрема на Копаонику за Светски Куп у Шпанији (30. август – 14. септембар). Прву контролну утакмицу наш најбољи тим одиграће у недељу 27. јула од 18:00 часова у дворани „Чаир“ у Нишу, против „Б“ селекције Србије. Улаз на премијерни меч изабраника селектора Александра Ђорђевића је бесплатан, а највише по четири улазнице сви заинтересовани могу подићи на благајнама дворане на дан утакмице од 10:00 часова.
Нажалост, млади центар Голден стејта, Огњен Кузмић, који је од данас требало да почне са тренинзима, неће моћи да се укључи у тренажни процес, Због повреде потколенице млади центар Голден Стејта, највероватније, неће моћи да конкурише за састав репрезентације на Светском шампионату.

„Зелено светло“ за Мицова

Добра вест је да је Владимир Мицов после последњих прегледа и анализа крви добио „зелено светло“ да се максимално укључи у тренажни процес:

– Мицов је у потпуности одрадио први тренинг. Осећа се добро. И то је заиста добра вест – закључио је Александар Ђорђевић, селектор мушке сениорске репрезентације.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Огњен је пре два дана стигао у Београд, данас ће нам се придружити на Копаонику. Међутим сазнали смо да је има стрес фактуру фибуле која захтева три до четири недеље мировања. Прегледаће га и доктор Радовановић, али минимални су изгледи да Кузмић може да конкурише за најбољи састав. Мени је криво због тога, он је веома занимљив играч. Било би добро да је уз наше високе играче, да на терен пренесе своју енергију, снагу и висину. То би било веома добро, тренинзи би сигурно били интересантни, из њих би изашао квалитет – истиче селектор Александар Ђорђевић.

Проблеми са повредом муче и талентованог Немању Дангубића за кога селектор такође није сигуран да ли ће моћи издржи читаве припреме:

– Тренирао је само првог дана и колено је почело да му отиче. Све је то последица напорног лета у коме је имао пуно обавеза. То је велика штета и за њега и за мене. Волео бих да сам га видео на терену. Дангубић знао и осећа шта значи национални дрес – истиче Ђорђевић.

 

Због новонастале ситуације селектор не искључује могућност да позове неке нове играче у национални тим:

– Видећемо. Анализирамо и размишљамо на ту тему. Капитен Крстић је још увек у посебном режиму рада. У прави ритам тренинга требало би да уђе у следећих седам до десет дана. Можда и раније. Радуљица полако улази у физичку форму која му је потребна да игра нашу кошарку. Мора да буде још атлетски спремнији, што и он сам зна.