Мушка кадетска репрезентација Србије окупила се данас у хотелу „Трим“ у Београду пред две веома важне акције које их очекују у следећих десет дана. У16 селекцији Србије за викенд у Зрењанину предстоје две провере против вршњака из Шпаније, а од 13. до 15. априла учешће на турниру „Белгар“ у Француској где ће им ривали поред домаће репрезентације бити још селекције Турске и Грчке.

Кадетску селекцију Србије у овим акцијама предводиће млади стручњак Марко Ичелић, који се прошлог лета доказао освајањем сребрне медаље са У18 селекцијом на Европском првенству у Пољској.

– Имамо на располагању мало времена за рад, одрадићемо тек неколико тренинга. Покушаћемо што боље да се упознамо, што је могуће више уиграмо. Играчима је јасно да је главни циљ Европско првенство у Литванији и да је за њих сваки тренинг и утакмица, велика борба и доказивање, за место у најбољем тиму. После два тренинга у Београду, путујемо у Зрењанин. После дуела са Шпанијом, играчи ће добити слободан дан, а затим следе мини припреме за турнир у Француској – истакао је Марко Ичелић.

Због повреда и клупских обавеза на окупљању у хотелу „Трим“ нису се појавили: Кенан Карахоџић, Василије Вучетић, Никола Ракичевић и Иван Даскаловић. Марко Ичелић, коме ће у раду помагати помоћни тренери Милош Обреновић и Вања Гуша, за дуеле са Шпанијом и учешће на турниру „Белгар“ у Француској може да рачуна на следећих 14 играча: Вања Маринковић, Милош Глишић (Офy Баскет Београд), Марко Радовановић (Младост Чачак), Димитрије Спасојевић, Никола Павловић (Хемофарм Штада), Илија Ђоковић (Маратон Јагодина), Стефан Симић (Шабац), Вук Караџић (Мега Визура), Недељко Пријовић, Стефан Лазаревић (Црвена звезда Дива Београд), Слободан Јанковић (Земун), Алекса Корачин (Флеш Земун), Јован Грујић (Партизан мтс) и Стефан Пено (Барселона).

Обе утакмице кадетских селекција Србије и Шпаније 7. и 8. априла у Зрењанину заказане су за 19:00 часова.