У суботу 03. јуна одржано је друго издање баскет турнира „3×3 Зајечар“ у склопу Рода 3х3 првенства Србије 2017.

Турнир је почео на отвореном терену „Попова плажа“, али је због лоших временских услова завршен у дворани СРЦ „Краљевица“. На турниру је учествовало укупно осам екипа из различитих градова Србије.

‪У финалу, београдска екипа Олимп савладала је екипу Рамбићи Ниш резултатом 21:10. Треће место освојила је екипа Будућности из Новог Сада. Првопласирани тим је освојио 50.000 динара и проходност на велико Финале Србије, а другопласирани тим 10.000 динара.

У Ивањици је пуна три дана трајао празник баскет игре, пошто су се на реновираном отвореном терену у петак 02. и суботу 03. јуна у 3х3 баскету такмичиле млађе категорије. У недељу 04. јуна 2017. на теренима Градског парка у Ивањици одржан је сениорски турнир „Више од игре“ у оквиру Рода првенства Србије у баскету 3×3 и финале млађих категорија.

У сениорској конкуренцији је учествовало 18 екипа, а најбоља међу њима била је „Се Ла Ви“, која је у неизвесном финалу резултатом 19:18 победила „Пекару Александар“ и тако изборила пласман на велико финале Србије. Треће место освојила је екипа „Карапанџић ДОО“.

Треба напоменути да је главни промотер турнира био наш прослављени репрезентативац Ненад Крстић, који је имао част да најбољим екипама и појединцима уручи награде.