Олимпијски квалификациони турнир сигурно ће се одиграти у Београду, у „Комбанк Арени“ од 4. до 9. јула 2016. године!

Ово је данас у Женеви потврдио генерални секретар ФИБА Свет Патрик Бауман у разговору са председником Кошаркашког савеза Србије Драганом Ђиласом и генералним секретаром КСС Дејаном Томашевићем.

 

– Генерални секретар ФИБА Свет Патрик Бауман је у разговорима пред представницима свих федерација рекао да се нада да се више неће појављивати приче како ФИБА размишља о одузимању домаћинства квалификационог турнира за Олимпијске игре Србији и да ће он лично бити у Београду током одржавања турнира. Тиме се ставља тачка на све гласине које су се појавиле у јавности и сада је на нама само да максимално добро организујемо турнир и да на њему победимо – преноси утиске из Женеве председник КСС Драган Ђилас.

Иначе, главна тема било је учешће клубова из региона у ФИБА Лиги шампиона.

– Већи део састанка је био посвећен ситуацији са учешћем клубова из региона у ФИБА Лиги шампиона. Наредних дана одржаћемо састанак са клубовима учесницима АБА лиге, како бисмо дошли до заједничког става прихватљивог и за клубове и за ФИБА, односно за Кошаркашки савез Србије. ФИБА не условљава играње у својој Лиги шампиона неучествовањем у Еволиги. Напротив, она то прихвата и подржава. За ФИБА је учешће квалитетног представника Србије у њеној Лиги шампиона од изузетног значаја. Мишљења сам да би то било и у складу са нашим кошаркашким интересима… – објашњава Ђилас.

Дакле, репрезентација Србије ће од 4. до 9. јула у „Комбанк Арени“ играти у групи са Анголом и Порториком, док су у Б групи Чешка и Летонија, а само победник турнира иде на Олимпијске игре у Рију.