И у другој контролној утакмици у Новом Бечеју против Аргентине, у оквиру припрема и пред сам полазак на турнир у турском граду Самсуну (30. јануар – 6. фебруар), Србија је поново убедљиво славила – 73:55. Још једном су залагање и жеља играча били на завидном нивоу, чиме је створена одлична атмосфера пред турнир у Турској.

КСС је изузетно задовољан што су у овој селекцији своје место први пут нашли и млади талентовани играчи Далибор Илић из Републике Српске, који је великим ангажовањем људи из Савеза постао члан репрезентације Србије, као и Никола Ивовић, који је, мада живи у Француској, имао велику жељу да заигра за Србију иако је био на прагу најбољих 12 француске репрезентације.

На списку играча који су рано јутрос кренули пут Турске су: Михајло Стојанов, Урош Исаиловић, Лазар Васић, Никола Ивовић, Богдан Недељковић, Далибор Илић, Зоран Пауновић, Вељко Радаковић, Филип Петрушев, Богдан Рутешић, Матеја Јовановић и Марко Пецарски. Тренер У16 репрезентације је Милан Јосић, помоћни тренери Душан Стојков и Зоран Вранеш, а физиотерапеут Марко Сокић.

Србија ће на турниру у Самсуну играти у групи Б са Аргентином, Француском, Црном Гором, Украјином и Турском Б, док су у А групи Бугарска, Немачка, Летонија, Литванија, Словенија и Турска А.

Наши момци први меч играју у суботу 30. јануара против Црне Горе од 13.30.

Распоред:

30. јануар: Србија – Црна Гора у 13.30.

31. јануар: Француска – Србија у 18.00.

1.фебруар: Србија – Аргентина у 18.00

2. фебруар: Србија – Турска Б у 15.45

3. фебруар: Украјина – Србија у 13.30.