Вечерас, на паркету атинске дворане „Мира и пријатељства”, један од највећих европских тренера свих времена Душан Ивковић последњи пут ће седети на клупи једног тима.

Наиме, трофејни стратег, члан „ФИБА Куће славних“, водиће екипу „Душанове звезде“, састављену од активних играча са којима је у последњих неколико година радио, у хуманитарном мечу против његовог бившег клуба Олимпијакоса, са којим се два пута пео на кров Европе. У Ивковићевом тиму наћи ће се и наши актуелни репрезентативци Богдан Богдановић, Василије Мицић и Бобан Марјановић, као и бивши чланови националног тима Србије Стефан Марковић и Марко Кешељ.

Овом кошаркашком спектаклу присуствоваће председник КСС Предраг Даниловић и генерални секретар КСС Дејан Томашевић, као и селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић.

Одлуку о повлачењу из тренерских вода Ивковић, који је у пребогатој ризници има буквално све трофеје, донео је пре неколико месеци…

– Желим да дворана буде пуна! Сада ми се указала прилика да грчкој и нашој деци на овај начин узвратим, да на овом мечу окупимо што више људи… Да се покаже тај велики дух пријатељства и да се сакупе одређена средства за дечије осмехе. То је оно желим и што је циљ целе ове представе… – објаснио је легендарни тренер.

Током бриљантне тренерске каријере Душан Ивковић је, поред бројних клупских трофеја, са државним тимом освојио злато на Светском првенству 1990, три злата на европским првенствима 1989, 1991. и 1995, уз по једно европско (2009) и олимпијско (1988) сребро.