На почетку Кнез Михајлове улице, испод зидног сата, откривена је спомен плоча једном од најбољих југословенских играча свих времена Радивоју Кораћу. Такође, на истом месту отворен је и „Ћошак Радивоја Кораћа“ где се легендарни кошаркаш у младости радо састајао са пријатељима и саиграчима.

Спомен плочу открили су председник Кошаркашког савеза Србије и градоначелник Београда Драган Ђилас , Кораћев друг, бивши одбојкаш и новинар Зоран Петровић и сестра од стрица Радивоја Кораћа, Бојана Кораћ.

Отварању спомен плоче присуствовао је велик број поштовалаца Радивоја Кораћа , чланова породице и спортиста међу којима су били селектор репрезентације Србије Душан Ивковић , прослављени кошаркаши Владе Дивац , Драган Тарлаћ , Дејан Томашевић , Дејан Бодирога и њихове старије колеге као и представници скупштине града Београда.

Драган Ђилас рекао је да је идеја, да на место где су се окупљали спортисти из времена Радивоја Кораћа , буде постављена спомен плоча. а тај део назван ћошак Радивоја Кораћа потекла из филма недавно снимљеног о легендарном Жућку .

– Сви знају ко је био Радивој Кораћ и знају какав је био велики кошаркаш из тог филма. Ми који не памтимо та времена смо научили из филма како је био велики човек и шта је све радио и на жалост како је погинуо – истакао је Драган Ђилас .

Зоран Петровић је истакао, да је ово леп чин којим је Београд Радивоја Кораћа ставио у своју историју.

– „Спортско ћоше“ где смо се некада окупљали заслужује овакво признање. Част ми је што сам био Жућков пријатељ, јер је мало људи било као што је он – рекао је Петровић.

Бојана Кораћ је нагласила да је Радивој био њен племенити старији брат, који ју је понекад водио са собом на утакмице, и захвалила граду Београду што је на овај начин обновио сећање и указао поштовање нашем славном кошаркашу.

– Памтим како је 1963. године са Светског првенства у Рио де Жанеиру својој земљи донео сребрну медаљу, а мојој мами и баки, на њихово одушевљење, килограм бразилске кафе. Скромно и стрпљиво делио је аутограме клинцима из улице, који су га отворених уста чекали испод прозора – рекла је Бојана Кораћ.

Председник Олимпијског комитета Србије и наш истакнути репрезентативацВладе Дивац нагласио је да је Кораћ започео леп пут који и данас прате наши кошаркаши.

– Све наше каријере, успеси и медаље су заслуге човека који је кошарку направио оваквом каква је данас у Србији. Овакво сећање на Кораћа и филм који је о њему снимљен умногоме ће помоћи да се одржи легенда и сећање на име овог изузетног човека и спортисте – истакао је Владе Дивац.