Кошаркаши савез Србије свечано је отворио прву официјалну продавницу у оквиру Рода Мегамаркета у којој ће се продавати ексклузивна спортска опрема и сувенири КСС. Отварању прве званичне продавнице КСС у Рода Мегамаркету на Новом Београду (Ђорђа Станојевића 35) присуствовали су Стручни штаб и репрезентативци Србије који су у последњој фази припрема за Евробаскет 2015, као и шампионке Европе Јелена Миловановић и Кристина Топузовић.

Рода jе нови спонзор KСС и као плод те сарадње jесте отварање оваквих 10 „Баскет корнера“, како смо их назвали у Рода Mегармакетима, коjи су заиста попут оних коjи можемо видету у Aмерици у њиховим НБA клубовима. Tо отвара могућност да људи у Србиjи могу да узму неки од артикала наше репрезентациjе“, рекао jе Ђилас.

Велика захвалност људима из Роде, коjу су препознали кошарку у Србиjи као наш национални бренд и уложили пуно средстава и за помоћ савезу и репрезентациjи. Веруjем да ће нас то учинити jачим и бољим. Као плод наше сарадње jесте отварање оваквих 10 „Баскет корнера“, како смо их назвали у Рода Mегармакетима, коjи су заиста попут оних коjи можемо видету у Aмерици, у њиховим НБA клубовима. Tо отвара могућност да људи у Србиjи могу да узму неки од бројних артикала наше репрезентациjе – истакао је Драган Ђилас, председник Кошаркашког савеза Србије.

 

Велика ми је част и задовољство што међу нашим успешним кошаркашима и свим присутнима отварамо прву званичну продавницу КСС-а у којој ће сви љубитељи кошарке имати прилику да купе како спортску опрему тако и бројне сувенире са обележјима КСС – рекла је Викторија Радојевић, извршна директорка маректинга Меркатор–С и додала је ово само прва у низу продавница које Рода има у плану да отвори у сарадњи са КСС –ом у оквиру 10 Рода Мегамаркета широм Србије. – Верујем да ћемо кроз ову сарадњу са Кошаркашким савезом Србије потпомоћи српску кошарку као и развој нових кошаркашких нараштаја. Нови пројекат биће поклон од 500 лопти за Основне школе у Србији.

Кошаркашки савез Србије и РОДА, у јулу ове године, потписали су спонзорски уговор којим је дефинисано да ће РОДА дати подршку српској кошарци, одржавању такмичења јуниорске и женске лиге. Овај уговор послужио је као основ за ширу сарадњу којом је обухваћен и пројекат официјалних продавница Кошаркашког савеза Србије, али и друге активности. РОДА је, као компанија која посебну пажњу посвећује друштвено одговорним пројектима, сарадњом са КСС–ом желела да да свој допринос даљем развоју српске кошарке, као и промоцији спорта и спортских вредности у нашој земљи.