Последњем тренингу сениорске репрезентације у дворани „Пионир“ пред одлазак на контролне турнире у Италију и Француску, присуствовали су и представници медија који су имали прилику да разговарају, забележе фото и видео материјале са селектором Александром Ђорђевићем, осталим члановима Стручног штаба и нашим најбољим кошаркашима.

– Иза нас је период заиста доброг рада и регенерације. С обзиром какве су имали обавезе током сезоне многи од њих су дошли испод нултог степена припреме, што је донекле и нормално. Зато од почетка нисмо могли да радимо пуном снагом. Али, мене посебно радује однос према раду. Све што смо замислили и договорили се, било да је реч о интензитету, обиму или концентрацији, све је спроведено у дело. Изузетно сам задовољан и морам јавно да похвалим све репрезентативце – истако је селектор Александар Ђорђевић.

Предстојећи турнири у Италији и Француској послужиће за уигравње и проверу свих репрезентативних кандидата, док резултат тренутно није у првом плану:

– Предстоји нам још месец дана до почетка Светског Купа. Још доста рада на детаљима и финесема. Зато нам резултат тренутно није примарни циљ већ да се што боље уиграмо. Сигурно да ће нам утакмице које следе доста помоћи. На оба турнира играмо су по три утакмице заредом, што нас очекује и на шампионату у Шпанији. Играмо са екипама које су већ у такмичарској форми као што су Босна и Херцеговина и Италија. Канада је одиграла већ доста утакмица. Биће то сигурно добре порвере. Проверићемо све играче који су заслужили да добију одређену минутажу и прилику. Идемо на ове турнире са пуно позитивне енергије.

Новинари су селектора Ђорђевића питали може ли Србија на Светском Купу у Шпанији да се бори за једну до медаља:

– Ниво на којем је Србија била претходних година не даје нам за право да кажемо – идемо на медаљу. Међутим, нико нам не брани да се спремамо као да идемо по медаљу. Морамо тако да радимо и да је желимо. Да то буде наш заједнички циљ. Кад га потпишемо сви заједно, како личном тако и заједничком амбицијом, онда је циљ остварив – закључио је Александар Ђорђевић селектор сениорске репрезентације Србије.

Иако осећа болове у колену због којих не може да се укључи у пун тренажни процес капитен Ненад Крстић биће са репрезентативним друговима на турнирима у Италији и Француској

– Колено ми није у најбољем стању, доста је истрошено, а једини лек је да се јачају мишићи око њега. О мом здравственом стању све ће се више знати за десет дана. Имам пуно разумевање селектора и тима и искрено се надам да мој наступ на Светском првенству неће бити доведен у питање. Рекао сам селектору да је моја жеља огромна, али не може се против природе. Наредни дани су круцијални и ако не буде компликација играћу у Шпанији – јасан је капитен Крстић.

На турниру у Трсту који се одржава од 3. од 5. авгсута противници репрезентације Србије биће селекције Италије, БИХ и Канаде. Наши најбољи кошаркаши ће из Италије отпутовати у Француску где ће у граду По учествовати од 8. до 10. августа учествовати на још једном контролном турниру где ће одмерити снаге са селекцијама Француске, Грчке и Хрватске.