На последњем тренигу најбољих кошаркаша Србије, неколико часова пред другу контролну утакмицу против селекције Летоније у Вршцу, присуствовали су и представници медија који су могли да разговарају са репрезентативцима и члановима Стручног штаба. У фокусу седме силе био је капитен Ненад Крстић , који данас слави 29. рођендан. Наравно, све присутне је највише занимало како напредује опоравак од повреде вође нашег тима:

– Почео сам да трчим, радим вежбе, све чешће шутирам на кош што је велики напредак у односу на почетак прирпема. Екипа је добро радила ових десет дана у Вршцу. Сви су свесни да морамо што боље да се спремимо за напорне квалификације и изазове који нас очекују– истакао је Ненад Крстић .

Селектор Душан Ивковић резимирао је другу фазу припрема која је спроведена вршачкој дворани „Миленијум“:

– Најпре морам да истакнем да смо као и увек имали одличне услове у Вршцу, у „Вили Брег“ и дворани „Миленијум“. Као што смо и најавили у другој фази припрема, радили смо далеко интезивније и обимније, него што је то било у уводној недељи у Београду. Имали смо све услове да у кратком периоду достигнемо квалитетну форму. Већ смо ушли у програм припремних утакмица, али слично раде и наши ривали који нас очекују у вкалификацијама. Атмосфера је као и увек у репрезентацији на високом нивоу. Једини проблем нам представљају повреде. Никада нисмо били у овако деликатној ситуацији. Тренутно највише проблема има Александар Рашић. Од почетка припрема има болове у десном рамену и данас је отпутовао у Београд на магнетну резонанцу. Није добио никакав ударац, није било пада, али болови не престају.

После вечерашњег дуела са Летонцима, репрезентатицију Србије у суботу очекује утакмица затвореног типа против Украјине у Београду, а затим серија турнира, најпре у Бањалуци и Љубљани:

– У зависности од стања повреде капитена Ненада Крстића, пред полазак у Бањалуку скратићемо списак на 14, 15 имена. Момци којима се будемо захвалили, у сваком случају су велика перспектива наше кошарке и на њих ће се најозбиљније рачунати у будућности – нагласио је Ивковић .

На крају разговара са представницима медија, селектор Ивковић осврнуо се и на резултате млађих репрезентативних селекција на шампионатима Европе.

– Млада репрезентација је играла веома добро на шампионату у Словенији. Имали су седам узастопних поебеда, али су два несрећна пораза условила да остану без медаље што је велика штета. Кадети су пријатно изненађење. Пласирали су у четвртфинале, што је велики успех ако се зна да смо ми померили старосну границу у Кадетској лиги Србије и да један део изабраника селектора Ичелића није имао претерану минутажу у клубовима.