Србија је добила новог 3×3 шампиона, а то је екипа Партизана, која је у великом финалу одиграном вечерас на Тргу републике у Београду, победила светског шампиона Уб, резултатом 15:14.

Видели смо ове вечери врло узбудљиве дуеле, а нарочито од четвртфиналних мечева.

У првом четвртфиналном дуелу баскеташи Уба савладали су Пирот резултатом 22:10, али смо у другом мечу видели много неизвеснију борбу. Kрупањ је био бољи од Гардоша са 21:18, а једнако интересантно било је и у дуелу Партизан 3×3 и Партизан Цереx. Славио је Партизан 3×3 са 22:18, а оно што је посебно интересантно јесте да смо након дуго времена на домаћем терену видели вероватно најбољег баскеташа свих времена Душана Домовића Булута. И у последњем четвртфиналу видели смо интересантне детаље, а бољи од Ужица били су баскеташи Хангжуа, који су славили резултатом 21:15.

Након кратке паузе и активације спонзора, вратили смо се баскету, тачније полуфиналним дуелима. У првом сусрету састали су се Уб и Kрупањ, а баскеташи Уба показали су зашто су светски шампиони и славили су резултатом 21:13. Оно што је бацило сенку на овај тријумф свакако је повреда репрезентативца Србије Немање Бараћа, па је Уб и финале морао да одигра са тројицом играча.

У другом полуфиналу видели смо сјајну представу и борбу за сваку лопту. Уосталом, резултат 20:20 на минут и по пре краја – довољно говори. Партизан и Хангжу су одушевили све присутне на Тргу републике, а као победници изашли су баскеташи Партизана – 21:20.

У финалном дуелу нисмо видели много поена, али смо гледали велику борбу и прави баскет на какав смо и навикли на теренима широм Србије. Водио је Уб већим делом меча, али је Стевановић на само 7.3 секунде до краја погодио фантастичну двојку и преокренуо на 15:14 у корист Партизана. Имао је Уб напад за изједначење или преокрет, Мајсторовић је најпре изгубио лопту, а онда је имао нову прилику, шутирао је за два поена, али овог пута није погодио, те је славио Партизан резултатом 15:14.

Подсетимо, 3×3 сезона стартовала је још током маја и одиграно је преко 30 турнира, а након тачно четири месеца у великом финалу видели смо најбољих 16 тимова. Место за борбу на Тргу републике изборили су следећи тимови: Аранђеловац, Аутокућа Секулић, Авиатор Лоћика, Блек хоук, Кафе кафе KM, Гардош БетОле, Хангжу, Kрупањ, Мрчајевци, Пирот, Партизан, Партизан Церекс, Уб, Ужице, Јумис и Чачак.

Kао што смо рекли, најбоље су се показали баскеташи Партизана, који су, поред пехара и вредних награда, обезбедили и пласман на 3×3 Мастер ворлд тур.

ДОДЕЛА НАГРАДА

# Најбоље пласираној екипи лигашког дела сезоне, баскеташима Чачка 3×3 златне медаље доделио је Миленко Тепић, потпредседник КСС за мушку кошарку. Новчану награду од 50.000 динара уручио им је Дејан Ђокић, менаџер за 3×3 КСС. Пехар је Чачанима доделио Никола Пенић, секретар за спорт и омладину града Београда.

# Трећепласираној екипи Хангжу робне награде «С.Оливера» доделила је маркетинг менаџер Ивана Варга, робне награде КСС Дејан Ђокић, бронзане медаље Миленко Тепић, а новчану награду од 45.000 динара генерални секретар КСС Златко Болић.

# Другопласираној екипи Уба робне награде «С.Оливера» доделила је маркетинг менаџер Ивана Варга, робне награде КСС Дејан Ђокић, сребрне медаље Миленко Тепић, а новчану награду од 65.000 динара генерални секретар КСС Златко Болић.

# Шампионској екипи Партизана робне награде «С.Оливера» доделила је директорка маркетинга Јелена Радуновић, златне медаље извршна директорка маркетинга Меркатор групе испред генералног спонзора Роде Наташа Павловић, слот за Мастерс турнир у Шангају са путним трошковима доделио је секретар за спорт и омладину града Београда Никола Пенић, а новчану награду од 240.000 динара и пехар генерални секретар КСС Златко Болић.