Пехар „Џејмс Нејсмит“, намењен освајачима Светског кошаркашког првенства, поново стиже у Србију, у оквиру ФИБА Trophy tour-a. Као пред свако светско првенство, све земље учеснице су домаћини пехара који ће најбоља репрезентација на планети подићи на победничком постољу 10. септембра 2023. у Манили.

Пехар ће у петак 9. јуна 2023. обићи неколико локација у Београду, односно биће организовано фотографисање на знаменитим местима наше престонице – Гардош, Кула Ушће, Храм Светог Саве, раскрсница Краља Милана и Кнеза Милоша, Трг републике.

За све љубитеље кошарке најлепша вест је да ће у петак од 17.00 до 22.00 сата пехар бити изложен у Кнез Михаиловој улици испред тржног центра „Рајићева“, па ће заинтересовани грађани моћи да се фотографишу и виде вредан трофеј. У 17.00 часова очекујемо долазак неколико наших репрезентативаца.

У недељу ће пехар бити у дому најтрофејнијег 3×3 играча света и капитена репрезентације Србије, шестоструког шампиона планете Дејана Мајсторовића у Бановцима, где ће се тог дана одржати 3×3 турнир „Бановци опен“.

Пехар „Џејмс Нејсмит“ освојиће најбоља екипа на Светском првенству које се од 25. августа до 10. септембра 2023. одржава у Индонезији, Јапану и на Филипинима.