У Београду је данас представљен пехар „Џејмс Нејсмит“, намењен шампиону света, који ће добити новог власника 15. септембра на Светском првенству у Кини, у оквиру ФИБА „Trophy tour-a“.

Пехар је „шетњу“ српском престоницом кренуо из зграде Радио Телевизије Србије, која ће преносити мечеве Светског првенства у Кини (31. август-15. септембар 2019), где га је у „Јутарњи програм“ донео генерални секретар КСС Дејан Томашевић.

После тога, трофеј је „посетио“ нашу „Кућу кошарке“, а фотографисање пехара настављено је на четири локације у граду – на платоу испред Храма Светог Саве, Тргу Славија, Београду на води и Калемегдану код споменика Победнику. Са пехаром су се фотографисали и наши бивши прослављени репрезентативци Жарко Паспаљ и Мирослав Берић.

Од 15.00 сати пехар „Џејмс Нејсмит“ је изложен на углу Кнез Михаилове и Обилићевог венца, где грађани могу да се фотографишу и виде овај вредни трофеј намењен светским шампионима, вечерас све до 22 часа. Промоцији пехара у центру Београда присуствовао је и потпредседник КСС за мушку кошарку Игор Ракочевић.