Јуниорска репезентација Србије у 3х3 кошарци освојила је пето место на управо завршеном 2017 ФИБА 3х3 Евро Купу који се од 01-03. септембра одржао у мађарском Дебрецину.

Нови јуниорски првак Старог континента је репезентација Белгије која је у финалу славила против репезентације Холандије резултатом 19-13. Треће место заузела је Француска.

Репрезентација Србије је за противника у четвртфиналу имала актуелног првака Света (са првенства одржаног пре два месеца у кинеском Ченгдуу) и испоставиће се и новог шампиона Европе – репезентацију Белгије.  Упркос изузетном отпору који су наши момци пружили, ипак нису успели да направе изненађење. Током највећег дела меча Белгија је имала предност који је наш тим „јурио“, док је у последњем минуту није сустигао (12-12), да би и при минималној предности Белгијанаца имали на пет секунди лопту за изједначење или победу – коју су нажалост изгубили као резултат добре одбране Белгијанаца. Коначан резултат је био 13-12 за Белгију. Испоставило се да је Србија пружила највећи отпор екипи Белгије на њеном путу до европске титуле.

Треба нагласити да се овај последњи елиминациони дан играо у затвореном простору сале спортског центра у Дебрецину због кише која је том целог дана падала и није дозвољавала игру на отвореном (на Кошут тргу у Дебрецину где је претхона два дана трајало такмичење).

У женској конкуренцији тријумфовала је Мађарска која је у финалу била боља од Русије резултатом 12-9, а треће место је заузела репрезентација Холандије.