ПАРТИЗАН – МЕГА МИС 76:94 (20:23, 15:27, 22:19, 19:25)

Пионирска екипа Мега МИС заслужено је освојила Мини куп Србије, пошто је у финалу у дворани „Чаир“, пред неколико стотина гледалаца, победила Партизан резултатом 94:76.

Мега је боље отворила утакмицу и повела 7:1, али је Партизан направио серију 12:0 и у 5. минуту повео 13:7. Вратила се Мега брзо у прави ритам и на прву паузу отишла са 23:20.

Смењивале се су екипе у малој предности и на почетку друге деонице, погађао је Бојовић за црно-беле, било је и лепих потеза… Мега је после две узастопне тројке Даниловића и једне Каралића стигла до двоцифрене предности у 16. минуту – 41:31. Узвратио је Вековић, али је Мега и даље контролисала игру, а Каралић је новом тројком подигао на „плус 15“ – 50:35, колико је било и на полувремену.

Настављена је доминација Меге и на старту треће деонице, после три минута игре било је 58:40, погађали су сјајни Даниловић и Каралић. Вортић и Мирковић су креирали мини серију 6:0 и смањили на 48:60. Одржавала је Мега све време двоцифрени вишак, али су пионири Партизана константно претили, а на последњи одмор отишло се при резултату 69:57 за Мегу.

У истом ритму је кренула и четврта четвртина. Мега је после два минута подигла на великих 77:59, а када је на три и по минута пре краја расположени Даниловић погодио нову тројку за 82:65 питање победника је било решено.

Комплетну статистику можете видети овде

https://kss-live.com/kup/live.php?id=par_meg

Комплетну фото галерију можете видети овде

https://disk.yandex.com/d/VI7o6lcqTnzM-w

НАГРАДЕ

# Најбољи стрелац финала и МВП финала је пионир Меге Вук Даниловић, који је постигао 24 поена, уз индекс корисности 27. Пехар за најбољег стрелца уручио му је Новица Величковић, а МВП трофеј комесар такмичења Бојан Поповић.

# Пехар за четврто место селекцији града Ниша доделио је стручни сарадник КСС Гордан Тодоровић.

# Треће место освојио је Борац, бронзане медаље уручили су Гордан Тодоровић и Јовица Антонић, док је пехар Чачанима доделио Антонић.

# Друго место и сребрне медаље за екипу Партизана поделили су Новица Величковић и Бојан Поповић, а пехар Бојан Поповић.

# Златне медаље екипи Мега МИС поделили су Бојан Поповић и Владимир Златановић. Пехар за победнике, малу „Жућкову левицу“ капитену Меге Вуку Даниловићу уручио је координатор млађих селекција КСС Александар Бућан.

# Сви играчи три првопласиране екипе добили су пригодне поклоне МТС.