ЗЕМУН – МЛАДОСТ 68:89 (15:17, 16:22, 17:20, 20:30)

Пионири чачанске Младости постали су шампиони Србије, пошто су у финалу завршног турнира у београдској дворани „Баскет Сити“ савладали Земун.

Екипе су у уводним минутима биле прилично изједначене, као и резултат, који је после десет минута игре био 15:17.

Преузела је Младост иницијативу у другој четвртини, први пут се значајније одлепила у 14. минуту на 27:20, а два минута касније стигла и до двоцифрене предности – 35:25. Наставили су Чачани да доминирају, а Земун је одржавао прикључак и на полувреме се отишло при резултату 31:39.

Чувала је Младост предност и у трећем периоду игре, али је Земун константно био близу, па је у 28. минуту било 43:48. Поново су се Чачани одвојили на почетку последње четвртине на великих 63:48, а захваљујући потпуној доминацији у последњсих десет минута предност је само расла. На крају, Чачани су потпуно заслужено убедљиво славили.

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/u15-pioniri-2/

Фото галерију можете видети овде

https://disk.yandex.com/d/clwVENFVpgrX6Q

У мечу за треће место. Бањица Мега је савладала Пaртизан – 94:84.

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/u15-pioniri-2/

Фото галерију можете видети овде

https://disk.yandex.com/d/F7h1i4SjlGandA

ДОДЕЛА НАГРАДА

# КСС је организатору турнира КК Црвена звезда мтс доделио плакету за сјајну организацију финалног турнира, коју је комесар такмичења доделио тим менаџеру млађих категорија Звезде Вељку Симовићу.

# Најбољи стрелци финалног турнира су Вук Даниловић из Бањица Меге и Андрија Шушић из Младости. Обојица су током турнира укупно постигли по 89 поена. Признање и пригодне поклоне им је уручио стручни сарадник КСС Гордан Тодоровић. Поклон пријатеља КСС компаније Стерлинг уручила је Ирена Јекић, а поклон организатора турнира Вељко Симовић.

# МВП играч финалног турнира је Андрија Шушић из Младости, са укупно 87 индексних поена, а признање и пригодан поклон дао му је Гордан Тодоровић. Поклоне Звезде уручио је Вељко Симовић, а поклон компаније Стерлинг Ирена Јекић.

# Најбољи играч турнира на основу гласова тренера је такође Андрија Шушић из Младости. Пригодан поклон КСС уручио му је Гордан Тодоровић, поклон организатора турнира КК Црвена звезда Вељко Симовић, а поклон Стерлинга Ирена Јекић.

# Пријатељ КСС компанија Стерлинг припремила је поклоне за све екипе које су се појавиле на свечаној церемонији доделе награда.

# Четврто место припало је екипи Партизана, а пехар им је уручио Бојан Поповић.

# Пехар за треће место екипи Бањица Мега уручио је стручни сарадник КСС Александар Бућан, као и бронзане медаље заједно са Горданом Тодоровићем.

# Пехар за друго место екипи Земуна уручио је представник компаније Меркатор С Младен Докић, као и сребрне медаље заједно са Александром Бућаном.

# Златне медаље за прво место екипи чачанске Младости доделили су потпредседник КСС за мушку кошарку Миленко Тепић и Младен Докић.

# Шампионски пехар пионирима Младости уручио је Миленко Тепић.