Партизан НИС је у финалу завршног турнира првенства Србије за пионире савладао Земун Фитофармацију и освојио шампионску титулу! Црно-бели су славили резултатом 87:83 после изузетно неизвесне завршнице, а јунак победе црно-белих је био Илија Милијашевић, који је после продора поентирао за „плус три“ 16 секунди пре краја.

Иако је изгледало да ће Партизан лако доћи до победе, игра на терену од самог почетка показала је нешто друго. Веома борбено, мотивисано, храбро и пожртвовано играло се на обе стране, а Земун је малтене све време успевао да одржи егал резултат, и то до самог краја.

С једне стране, иако је играо повређен, блистао је најбољи стрелац турнира пионир Земуна Јован Филиповић са просеком од 27 поена, а са друге изврсни Илија Милијашевић који је проглашен за МВП турнира, јер је у просеку бележио 21.3 поена, 7.7 скокова и осам асистенција по утакмици, уз индекс корисности 24.7.

Комплетну статистику са финала можете видети овде

http://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/u15-pioniri-2/

У утакмици за треће место Бањица Мега је била убедљива против чачанског Борца  93:57. Кошаркаши Борца само су у првих десет минута били равноправни противник кошаркашима Меге. До краја првог полувремена Мега је имала предност од 12 поена, која се у другом полувремену  увећавала и на крају завршили са „плус 36“.

НАГРАДЕ

КСС је доделио плакету КК Визура за одличну организацију финалног турнира, коју је потпредседник КСС за мушку кошарку Игор Ракочевић доделио спортском директору Визуре Дарку Матеском.

Најбољем стрелцу турнира Јовану Филиповићу из Земуна награду је доделио Ракочевић, док је МВП признање пиониру Партизана Илији Милијашевићу доделио селектор кадетске репрезентације Србије Саша Никитовић. Комесар такмичења Бојан Поповић доделио је пионирима Борца пехар за четврто место, а заједно са Никитовићем поделио је и бронзане медаље и пехар за треће место екипи Бањица Меге. Сребрне медаље и пехар за друго место екипи Земун Фитофармације поделили су Никитовић и стручни сарадник КСС и координатор за млађе репрезентативне селекције Гордан Тодоровић.

Златне медаље пионирима Партизана НИС уручили су Тодоровић и Ракочевић, који је црно-белима доделио и шампионски пехар.