ЦРВЕНА ЗВЕЗДА КОМБАНК – ЛОЗНИЦА 70:41 (18:6, 14:13, 22:8, 16:14)

Пионирке Црвене звезде Комбанк потпуно заслужено су освојиле Беобаскет мини куп у Лозници, пошто су у финалу убедљиво савладале вршњакиње из Лознице – 70:41.

Пионирке Звезде су и поред доста грешака боље ушле у меч и после два минута повеле 6:1. Београђанске су их чврсте одбране добро отварале контранападе и наставиле да увећавају предност, која је на крају прве четвртине износила 12 поена разлике – 18:6.

У другој четвртини се ништа није променило. Црвено-беле девојчице су и даље биле много боље и ефикасније од вршњакиња из Лознице, које су покушавале да ухвате прикључак. Ипак, имале су доста неискоришћених напада, што је било кажњавано, па је Звезда у 18. минуту водила 32:16.

Београђанке су и у другом полувремену наставиле у истом ритму, па је предност расла (48:25, 27. минут), Црвено-беле су боље скакале, биле рационалне у нападу, а на крају треће деонице било је и максималних 54:27.

И последња четвртина је у потпуности припала пиониркама Црвене звезде Комбанк, које су наставиле да доминирају у свим сегментима игре. У 36. минуту њихова предност је износила чак 33 поена разлике – 64:31. До краја меча, изабранице тренера Ружице Карић рутински су завршиле посао и одбраниле Беобаскет мини куп.

Комплетну статистику са меча можете видети овде

http://kss-live.com/live.php?id=crv_loz

# Треће место заузела је Новосадска ЖКА, која је победила пионирке Радивоја Кораћа резултатом 64:60.

ДОДЕЛА НАГРАДА

У полувремену сениорског финала, додељене су награде за Беобаскет мини куп. Плакету покровитељу Мини купа агенцији „Беобаскет“ доделио је потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић, а примио је представник „Беобаскета“ Јован Ражнатовић.

Најбоља играчица финалне утакмице је Марија Авлијаш, чланица Црвене звезде Комбанк, а награду јој је уручила Биљана Биба Мајсторовић, бивша репрезентативка Југославије.

Бронзане медаље пиониркама Новосадске ЖКА уручили су Оља Петровић и Дејан Димитријевић, управник установе „Лагатор“

Сребрне медаље екипи Лознице уручили су бивша репрезентативка Југославије Биљана Биба Мајсторовић и Зоран Тир, стручни сарадник КСС.

Златне медаље победницама Беобаскет мини купа 2019, пиониркама Црвене звезде Комбанк, уручили су бивша репрезентативка Југославије Јасна Блажић Милосављевић и заменик директора установе „Лагатор“ Борис Кaрајчић. Пехар за прво место црвено-белим девојчицама доделила је Јасна Блажић Милосављевић.

Фото: Младен Ракић и Бојан Лучић