АРТ БАСКЕТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС 37:67 (5:15, 12:21, 11:22, 9:9)

Пионирке Црвене звезде мтс су освојиле Мини Куп Србије, пошто су у финалу у нишкој дворани „Чаир“ убедљиво савладале Арт Баскет – 67:37.

Девојчице из Црвене звезде су боље отвориле утакмицу и после пет минута повеле 8:1. Сигурније су црвено-беле биле у реализацији, па је предност полако расла, а на крају прве четвртине било је 15:5.

И на старту друге деонице Звезда је наставила да контролише игру и подиже предност, која је у 14. минуту износила 25:11, а три минута касније и 32:15. Црвено-беле су на полувреме отишле са великих 36:17.

Нису се предавале пионирке Арт Баскета, трудиле су се да ухвате прикључак, али Звезда није попуштала. Лако су изабранице тренера Ружице Карић решавале нападе, па је у 25. минуту било 49:22. На последњи одмор Звезда је отишла са недостижних 58:28.

У последњој четвртини играло се у истом ритму, црвено-беле су наставиле да доминирају, ни једног тренутка нису испуштале огромну предност па су на крају заслужено освојиле Мини куп.

Комплетну статистику погледајте овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/mini-kup-milan-ciga-vasojevic-2022-2023/

Фото галерију погледајте овде

https://disk.yandex.com/d/1csPhhNGcfZIXg

МЕЧ ЗА ТРЕЋЕ МЕСТО

У мечу за треће место Краљево је убедљиво савладало нишки Студент 72:29.

Фото галерију са меча за треће место погледајте овде

https://disk.yandex.com/d/eoWdH7WPTwGF_A

ДОДЕЛА НАГРАДА

# Пехар за четврто место пиониркама Студента доделила је Драгана Контић, члан УО КСС.

# Бронзане медаље пиониркама Краљева доделили су бивша кошаркашица Милена Вукићевић и стручни сарадник КСС за млађе женске категорије Зоран Тир. Пехар за треће место уручила је Милена Вукићевић.

# Сребрне медаље пиониркама Арт Баскета доделиле су Драгана Контић и Милена Вукићевић, а пехар за друго место Драгана Контић.

# Златне медаље пиониркама Црвене звезде мтс доделили су Зоран Тир и Милена Вукићевић, а пехар победнику Мини купа уручио је Зоран Тир.

# Најбољи стрелац финалне утакмице са 15 поенa била је пионирка Црвене звезде мтс Кристина Новаковић, а награду је доделила Ана Марија Стојчић, кошаркашица Студента.

# За МВП играча финала Мини купа изабрана је пионирка Црвене звезде мтс Ања Петковић, са 24 индексна поена, а признање јој је доделила Ана Марија Стојчић, кошаркашица Студента.