ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – РАС 57:41 (17:14, 19:9, 11:12, 10:6)

Пионирке Црвене звезде МТС су поново постале шампионкe Србије, пошто су у великом финалу завршног турнира у Параћину победиле Рас!

Звезда је много боље почела меч, повела после 5 минута 17:7. Уследила је серија Раса 11:0 за прво вођство – 18:17. Поново су црвено-беле повеле, а у 15. минуту повредила се најбоља играчица Звезде Кристина Рађеновић. Ипак, звезда је на полувремену имала „плус 13“ – 36:23.

Црвено-беле су потпуно контролисале игру у другом полувремену, повеле са 40:23 у 23. минуту. Практично, већ тада је било јасно да ће одбранити титулу освојену прошле године у Врбасу. Звезда до краја утакмице није испуштала двоцифрену предност, па је сасвим заслужено освојила титулу.

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/u15-pionirke/

У мечу за треће место, Срем је надиграо Војводину 021 – 55:52.

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/u15-pionirke/

ДОДЕЛА НАГРАДА

# КСС је организатору турнира ОКК Параћин доделио плакету за сјајну организацију финалног турнира, коју је комесар Бранко Алексић доделио председнику Саши Маринковићу.

# Најбољи стрелац финалног турнира је Катарина Ристић из Раса са укупно 60 поена. Признање јој је уручио Саша Радосављевић, директор СРЦ „7. јули“, као и ваучер за викенд боравак у хотелу „Колиба“ на Грзи за две особе.

# МВП играчица финалне утакмице је Ања Петковић из Црвене звезде, а признање јој је доделио Саша Радосављевић, директор СРЦ „7. јули“, као и ваучер за викенд боравак у хотелу „Колиба“ на Грзи за две особе.

# Четврто место припало је екипи Војводине 021, а пехар је уручио стручни сарадник за женску кошарку КСС Зоран Тир.

# Пехар за треће место екипи Срема уручио је Дејан Нешић, градски већник испред СО Параћин, а бронзане медаље Зоран Тир и Саша Маринковић.

# Пехар за друго место екипи Раса уручио је градски већник Дејан Нешић, а сребрне медаље Зоран Тир и Саша Маринковић.

# Златне медаље за прво место екипи Црвене звезде доделили су Зоран Тир и Саша Маринковић.

# Шампионски пехар пиониркама Црвене звезде уручио је Дејан Нешић.

Фото: Александар Марковић