ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – КРАЉЕВО 80:85 (20:19, 17:14, 23:30, 20:22)

Пионирке Краљева су освојиле Моја кравица Мини куп Србије, пошто су у финалу у нишкој дворани „Чаир“ савладале Црвену звезду – 85:80.

Утакмица је почела прилично изједначено, а после пет минута игре било је 12:11. Држала је Звезда малу предност захваљујући расположеној Петковић, а на крају прве деоницџе било је 20:19.

И у другој четвртини играло се практично кош за кош, а највећу предност црвено-беле су имале у 15. минуту – 29:25. Одлична Петровић креирала је мини серију 6:0 и Краљево је повело 31:29. Одговорила је Звезда серијом 8:2 и на полувреме отишла са „плус четири“ – 37:33.

У уводним минутима трећег периода Краљево је серијом 7:0 повело 44:43, али је Звезда одмах узвратила преко Петковић. Поново се играло у егалу све до 29. минута, када су пионирке Краљева подигле на 60:55. Одговорила је тројком Поповић, па вратила тројку Петровић, а на последњу паузу отишло се при вођству Краљева 63:60.

Држале су Краљевчанке од три до пет поена предности и на старту последње четвртине, а прикључак је Звезди држала одлична Петковић, која је везала четири поена и смањила на 66:67 у 33. минуту. Уследила је серија промашаја на обе стране, па је сјајна Петковић искористила грешке црвено-белих и са „2+1“ пет минута пре краја повећала на 74:68. Поново је смањила Петковић са четири везана поена – 72:74, али је Ерић узвратила тројком – 77:72. Смањила је Златић на 76:79 на два и по минута пре краја, али је Јеверица поенима уз слободно бацање вратила „плус пет“ Краљеву. Вранеш је на мање од два минута пре краја донела Краљеву највећих осам поена предности (84:76). Погодила је за Звезду Петковић, па Златић за 80:84 на 33 секунде пре краја. Није Краљево искористило напад, али ни Звезда, да би 4 секунде пре последње сирене Петровић са линије пенала једном била прецизна за 85:80 и донела је велику победу Краљевчанкама.

Комплетну статистику погледајте овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/mini-kup-milan-ciga-vasojevic/

Фото галерију погледајте овде

https://disk.yandex.com/d/7ijxD-CAqdtRFA

МЕЧ ЗА ТРЕЋЕ МЕСТО

У мечу за треће место, Мега МИС је савладала нишки Студент 88:70.

Фото галерију са меча за треће место погледајте овде

https://disk.yandex.com/d/DozJYcoAnCliaA

ДОДЕЛА НАГРАДА

# Најбољи стрелац финалне утакмице са 40 поенa била је пионирка Црвене звезде Ања Петковић, а награду је доделила Драгана Контић, члан УО КСС.

# За МВП играча финала Моја кравица Мини купа изабрана је пионирка Краљева Невена Петровић са 33 индексна поена, а признање јој је доделио тренер сениорки нишког Студента Милкан Мрђа.

# Пехар за четврто место пиониркама Студента доделио је Радослав Стефановић, члан Надзорног одбора КСС.

# Бронзане медаље пиониркама Меге МИС доделили су Милкан Мрђа и Радослав Стефановић,  Пехар за треће место уручио је Радослав Стефановић.

# Сребрне медаље пиониркама Црвене звезде доделили су члан УО КСС Драгана Контић и Милкан Мрђа, а пехар за друго место Милкан Мрђа.

# Златне медаље пиониркама Краљева доделили су Драгана Контић и Радослав Стефановић, а пехар победнику Моја кравица Мини купа уручила је Драгана Контић.