Пионирке Новосадске ЖКА постале су шампионке Србије, пошто су у финалу завршног турнира у Ивањици савладале Визуру – 68:57 (17:8, 17:14, 18:9, 16:26). Новосађанке су у првој четвртини наметнуле ритам и повеле, а на полувремену су имале „плус 12“ (34:22). У трећој деници су значајно подигле предност и отишле на великих 52:31. Пионирке Визуре су у последњој деоници покушале да анулирају предност ривалки, добиле ову четвртину са десет поена разлике, али нису успеле да направе преокрет.

За најбољег играча (МВП) турнира, са чак 111 индексних поена, проглашена је Нађа Максимовић из победничке екипе Новосадске ЖКА. Најбољи стрелац турнира била је Сара Тановић из вицешампионског тима Визура са 78 постигнутих поена.

Турнир је одигран пред пуним трибинама током сва три дана у спортској хали ОШ „Кирило Савић“, уз одличну организацију општине Ивањица и ОКК Ивањица.

У мечу за треће место, пионирке Мега Арта су победиле Срем – 89:67.

Коначан пласман изгледа овако:

1 НОВОСАДСКА ЖКА (Нови Сад)

2 ВИЗУРА (Београд)

3 МЕГА АРТ (Београд)

4 СРЕМ (Сремска Митровица)

5 МОНДО БАСКЕТ (Београд)

6 СТУДЕНТ (Ниш)

7 СЕВОЈНО (Севојно)

8 МБА (Креагујевац)

Све резултате и статистике свих мечева можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/u15-pionirke/

 

ДОДЕЛА НАГРАДА

# КСС је доделио ОКК Ивањица плакету за сјајну организацију финалног турнира, коју је комесар такмичења Бранко Алексић уручио члану УО ОКК Ивањица Михаилу Марковићу.

# КСС је за несебичну помоћ у организацији турнира доделио плакету Општини Ивањица, који је Алексић уручио Николи Ивановићу из сектора за спорт Општине Ивањица.

# Пехар за најбољег стрелца турнира Алексић је уручио Сари Тановић из Визуре.

# Пехар за МВП играчицу турнира Нађи Максимовић, као и награду пријатеља КСС компаније www.sportskaprodavnica.rs , ваучер на 15.000 динара за спортски асортиман произвођача Мек Дејвид, такође је уручио комесар Алексић.

# Пехар за четврто место екипи Срема доделио је делегат такмичења Горан Радовановић.

# Пехар за треће место екипи Мега Арт уручио је Михаило Марковић, као и бронзане медаље заједно са Радовановићем.

# Пехар за друго место пиониркама Визуре додели је Никола Ивановић, као и сребрне медаље заједно са делегатом турнира Аленом Хаџићем.

# Златне медаље пиониркама Новосадске ЖКА доделили су Михаило Марковић и Никола Ивановић, а шампионски пехар уручио је Марковић.