РАДИВОЈ КОРАЋ – ВИЗУРА 63:55 (16:7, 22:13, 15:15, 10:20)

Екипа Радивоја Кораћа је нови освајач Беобаскет мини купа, пошто је у финалу у Сурдулици савладала вршњакиње из Визуре.

Пионирке Радивоја Кораћа су много боље отвориле утакмицу, па су већ после три минута повеле 8:0. Визура је брзо ухватила прикључак са четири везана поена, али је Кораћ наставио да контролише игру и резултат и на прву паузу отишао са 16:7.
Визура је на почетку друге деонице направила мини серију 7:2 и пришла на 14:18, али је Кораћ одмах одговорио серијом 8:0 и први пут стекао двоцифрену предност – 26:14. Расла је предност Кораћа из минута у минут, а Визура није имала решење да се одбрани, па је у 18. минуту било 35:16, а на пoлувремену 38:20.

Имале су пионирке тренера Акановића и „плус 20“ на самом почетку треће четвртине (40:20), а предност Кораћа је у овом периоду игре износила од 15 до 20 поена разлике. У 28. минуту било је највећих 53:31, а на последњу паузу отишло се при резултату 53:35, па је већ тада све било решено.

У последњој четвртини Визура је заиграла боље, смањивала је минус из минута у минут до 49:59 у 38. минуту, па 53:61 минут касније, али Кораћ није дозволио да прокоцка предност и заслужено је освојио Беобаскет мини куп.

МЕЧ ЗА ТРЕЋЕ МЕСТО
У мечу за треће место, селекција Јужне и Источне Србије убедљиво је савладала пионирке Краљева 65:34 (21:4, 10:9, 17:13, 17:8). Регионална селекција је од самог почетка меча била много боља и ефикаснија, па је велику разлику направила већ у првој четвртини. Покушавале су пионирке Краљева у наставку да се врате у меч, али нису успеле, па се домаћа екипа на крају више него заслужено радовала бронзаним медаљама.

ДОДЕЛА НАГРАДА
Комесар Купа и бивши репрезентативац Бојан Поповић доделио је плакету покровитељу Беобаскет мини купа, агенцији „Беобаскет“ из Београда, коју је примио представник агенције „Беобаскет“ Јован Ражнатовић.
Најбоља играчица финалне утакмице је Миња Аранђеловић, чланица Радивоја Кораћа, а признање јој је уручио Милош Павловић, селектор У20 младе репрезентације Србије.
Бронзане медаље екипи Јужне и Источне Србије уручили су генерални секретар РКС Јужна Србија Веселин Марјановић и Милош Павловић.
Сребрне медаље пиониркама Визуре уручили су генерални секретар Спортског савеза Сурдулице Давид Милић и Бојан Поповић.
Златне медаље победницама Беобаскет мини купа, пиониркама Радивоја Кораћа уручили су председник Спортског савеза Сурдулице Владицa Несторовић и градски већник за спорт Небојша Арсић.
Пехар за прво место уручио је генерални секретар Спортског савеза Сурдулице Давид Милић.