Петак и субота за нама још једном су нам показали да је Србија земља баскета, Београд и Златибор били су домаћини фантастичних 3×3 турнира, на којима смо имали прилику да уживамо у сјајним потезима неких од најбољих српских, али и европских баскеташа.

Најавили смо раније спектакл на Златибору и то смо и добили – Куп Дејан Димитријевић је још једном оправдао епитет једног од најјачих и најважнијих 3×3 турнира у Србији. У складу са тим, за овај турнир није било пријава екипа, већ се жреб одредио самим учинком тимова у досадашњем делу првенства Србије, што значи да смо дефинитивно гледали најквалитетније екипе које Србија тренутно има.

У чевртфиналу су се тако нашле екипе Уба, Ужице, Златибор, Блацe Hаwк, Пирот, Гардош, Србија У18, као и Чачак. Након вие него узбудљивих мечева – добили смо и полуфиналисте, а то су били баскеташи Ужица и Златибора, те Пирота и Чачка. Домаћин је славио против Ужица резултатом 21:19, док је Пирот био убедљивији против Чачка – резултат је гласио 21:11.

Наравно, у финалу смо очекивали много већу борбу и то смо и имали прилике да видимо. Пирот, који је играо у саставу: Драган Бјелица, Никола Ђонлић, Душан Филиповић, Александар Николић, победио је Златибор чије су боје бранили: Александар Арсовић, Ратко Арсовић, Лука Стефановић и Бошко Чорбић, резултатом 21:19 и тако постали нови шампиони Златибора, односно Купа Дејан Димитријевић.

Осим новчане награде у износу од 100.000 динара, Пироћанцима је овом победом припао и слот за велико финале Србије, као и слот за Самобор челенџер, који ће се одржати у Хрватској. Другопласираном тиму припао је чек на 60.000 динара, слот за велико финале Србије, као и вредне робне награде које је обезбедио Кошаркашки савез Србије.

У мечу за треће место екипа Ужице 3×3 била је боље од Чачка са 21:13, па су баскеташи Ужица добили чек на 20.000 динара, док је Чачанима припало 15.000 динара.

Закључићемо да је Краљев трг још једном био епицентар најбољег баскета у Србији.