Кошаркашки савез Србије упутио је писмо Кошаркашком клубу Партизан и председнику клуба из Хумске Николи Пековићу, у коме стоји следеће:

„Поштовани господине Пековићу, обраћам вам се са предлогом да у склопу свих дешавања још једном размотрите одлуку у ком међународном такмичењу ће играти КК Партизан НИС.

Поштујем вашу одлуку од пре два месеца да се определите за наступ у Еврокупу, јер је у том тренутку ово такмичење изгледало квалитетније и профитабилније. У мећувремену су од учешћа у Еврокупу одустали сви италијански клубови, а ситуација у Шпанији је таква да је велико питање у ком ће такмичењу на крају учествовати њихови клубови. Због тога су позив за Еврокуп добиле и неке екипе које су по квалитету далеко испод осталих. Све то доводи у велику сумњу да ли ће се и у ком саставу ово такмичење уопште и одржати.

ФИБА Лига шампиона се обавезала да минимални износ који клуб учесник добија не буде мањи од 100.000 евра. Тај износ може бити и већи у зависности од прихода од ТВ права, као и успешности наступа клуба учесника такмичења. КСС се обавезао да клубовима учесницима овог такмичења помогне са додатних 50.000 евра.

У исто време, КСС је у складу са одлуком Борда ФИБА Европе из априла месеца суспендовао КК Партизан НИС из чланства у нашој организацији, што сасвим сигурно није решење које ће донети било шта добро било коме. КК Партизан НИС у овом тренутку не може да региструје играче, обавља међународне трансфере и слично, што је на дужи рок, сасвим сам сигуран, неодрживо.

И даље верујемо да је једино решење договор ФИБА и ЕКА, то јест Евролиге, али док до тог договора не дође, мислим да треба да учинимо додатне напоре да тренутно стање превазиђемо“.