Женска сениорска репрезентација Србије савладала је у последњем контролном мечу пред Светско првенство, најбољи тим Мозамбика резултатом 99:53 (25:21, 24:10, 17:11, 33:11). Изабранице Марине Маљковић дан раније савладале су истог ривала, такође у хали „Визура спорт“ резултатом 100:74.

Селекторка Маљковић у овом мечу је пружила шансу играчицама које су у претходном периоду имале мању минутажу. Без сестара Милице и Ане Дабовић, као и Маје Вучуровић, уз мању минутажу за Јелену Миловановић, Дајану Бутулију, Јовану Рад и Тијану Ајдуковић, играчице које су играле оправдале су очекивања и забележиле високу победу.

Дружење са навијачима у ТЦ „Ушће“

По завршетку утакмице, наше репрезентативке и стручни штаб, дружили су се са навијачима у ТЦ „Ушће“ у Београду. Скоро два сата кошаркашице су разговарале са представницима медија и сликале се са навијачима.

Репрезентација Србије ће у среду одржати још један тренинг, после кога ће бити познато којих 12 играчица путује у Турску на Мундобаскет. Наше најбоље кошаркашице пут Истанбула крећу у четвртак ујутру.

– На данашњој утакмици шансу су добиле играчице са мањом минутажом, као што је био случај и против Чешке. Опет смо видели доста добрих ствари, жељу за доказивањем, али и доста грешака. Још једном желим да истакнем колико сам задовољна тиме што смо играли две утакмице против Мозамбика, с обзиром да на Светском првенству стартујемо против Анголе, која гаји сличан стил игре. На полувремену сам скренула пажњу играчицама да против таквих екипа мора да се бори и изгара на терену свих 40 минута и да је то једини пут до успеха. У среду ћемо одредити коначан списак репрезентације Србије за Турску – рекла је селекторка женске сениорске репрезентације Србије Марина Маљковић.

СРБИЈА: Радочај 12, Чађо 12, Крњић 17, Миловановић 8, Бутулија 6, Ајдуковић 8, М. Дабовић, Рад, Марковић 15, Мандић 9, Крњић 12,
А. Дабовић.

МОЗАМБИК: Коса 2, Мафанела 8, Манонга 2, Маоче, Донгу 11, Нгулела 19, Халар, Гимо 2, Муланга 3, Чамбе 2, Азинеира 2,
Мицато 2.