Женска кошаркашка репрезентација Србије победила је у новобеоградској Хали спортова „Ранко Жеравица“  у пријатељској утакмици, последњој пред пут у Словенију на Евробаскет, одабрани тим Kине. Изабранице Марине Маљковић контролисале су резултат од самог старта и на крају су славиле веома убедљиво са  86:55 (24:11, 23:15, 19:17, 20:12).

Србија је одиграла веома квалитетно у свим сегментима. Наше репрезентативке су биле прецизније са свих позиција, а имале су више скокова (34-29), асистенција (23-12), украдених лопти (13-5) и мање продатих лопти (16-22).

Најефикаснија у тиму Србије биле су Ивон Андерсон и Јована Ногић са по 16 поена, док је Маша Јанковић убацила 12. На другој страни код Kине Јанг Шују је постигла 16, а Ванг Сију 13 поена.

„Већим делом утакмице против Kине одрадиле смо ствари које смо замислили. Опет, треба рећи да Kина је сада играла без бар пет најбољих кошаркашица. Неке су у WНБА, неке нису ту на овој њиховој турнеји по Европи. Али хајде да кажем, овом последњом пробом сам задовољна. Што се нас тиче, то је као и увек један добро познат систем, одређени број утакмица, то се никада ништа није мењало. Било је и добрих и лоших ствари. Сада кад вратим филм, Нови Зеланд, Белгија, Црна Гора, оно у Француској свакако није било добро. Француска је и сад један од главних кандидата за освајање медаље. Има јако добар тим и јако добре младе играчице“, истакла је селекторка Србије Марина Маљковић.

Србија сутра путује у Словенију где од 15. јуна брани шампионску титулу на Европском првенству, док Kина од 26. јуна учествује на шампионату Азије који ће се играти у Аустралији.

ДВОРАНА: Хала спортова Ранко Жеравица. СУДИЈЕ: Сонг Хон Лу, Јелена Смиљанић, Владимир Јевтовић.

СРБИЈА: Раца 6, Чађо, Јовановић 2, Црвендакић 8, Андерсон 16, Станковић 8, Ногић 16, Топузовић, Јанковић 12, Дугалић, Kрајишник 6, Kатанић 3, Зец 1, Ђорђевић 8.

KИНА: Ли Веи 9, Јуан, Манман, Јифан, Сију 13, Веина, Шуји 16, Ру 2, Ћињу, Женгћи 7, Линге, Сонг 9, Шуај, Ју.